Kia rokuje s Mexikom o novom závode

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 09:08 • 2 min
Kia rokuje s Mexikom o novom závode

MEXICO CITY - Juhokórejská spoločnosť Kia rokuje s Mexikom o postavení nového závodu. Vyhlásili to v utorok vládni predstavitelia štátu Nuevo Leon. Hodnota investície by mala byť najmenej 1,5 mld. USD. Podľa viacerých anonymných zdrojov agentúry Reuters by mal závod stáť na severovýchodnom okraji mesta Monterrey.

slovakia

left justify in out

Juhokórejské zdroje agentúry Reuters už skôr uviedli, že závod v úvode začne s výrobou dvoch modelov malých áut. Tento závod by mohol pomôcť spoločnosti Kia reagovať na dopyt z USA. Tam má táto automobilka iba jeden výrobný závod. 

 

Kia pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorá je jej prvým výrobným závodom v Európe. Výroba automobilov aj motorov bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti vyrába modely Kia ceed v troch karosárskych úpravách, športovo-úžitkový Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga. Od mája 2013 spoločnosť vyrába aj vysoko výkonnú verziu modelu Kia ceed v trojdverovom pro ceed GT a päťdverovom ceed GT prevedení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies