Kia predstavila v Tepličke nad Váhom štvrtú generáciu modelu Sportage

NETKY.SK • 10 December 2015, 13:37 • 2 min
Kia predstavila v Tepličke nad Váhom štvrtú generáciu modelu Sportage

TEPLIČKA NAD VÁHOM - Spoločnosť Kia Motors Slovakia dnes vo výrobnom závode v Tepličke nad Váhom predstavila štvrtú generáciu modelu Kia Sportage. Model, ktorého sériovú výrobu už odštartovali, sa k zákazníkom dostane počas prvých mesiacov budúceho roka. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že prvú generáciu Kia Sportage vyrábali v juhokórejskom závode Hwasung od roku 1993. "Nasledujúce dve generácie u zákazníkov veľmi obľúbeného športovo-úžitkového modelu sme produkovali už aj v jedinom európskom závode značky Kia v Tepličke nad Váhom. Druhá generácia schádzala z výrobných liniek od júna 2007 do mája 2010, pričom brány závodu opustilo viac ako 100.000 kusov. Tretia generácia, vyrábaná v rokoch 2010 až 2015, zaznamenala u európskych zákazníkov okamžitý úspech a získala si srdcia takmer 800.000 zákazníkov. Najväčšej obľube sa tešila medzi vodičmi v Rusku, Veľkej Británii a Nemecku," uviedol Bačé.

 

Rok 2015 bol podľa neho pre kórejskú automobilku plný noviniek. "Ešte v jeho prvej polovici sme do výroby zaviedli produktovo vylepšenú verziu modelu cee'd. Od augusta potom aj atraktívnu športovo ladenú GT Line verziu. V jeho závere našim zákazníkom prinášame úplne novú, v poradí už štvrtú generáciu veľmi obľúbeného modelu Sportage. No a práve vďaka zavedeniu nových modelov do výroby môžeme hodnotiť tento rok ako úspešný, keď sa nám opäť podarí vyrobiť viac automobilov, ale aj motorov, ako v predchádzajúcom roku. Celkovo to bude vyše 330.000 áut a 580.000 motorov," povedal hovorca Kia Motors Slovakia.

 

Podotkol, že Kia Sportage ostáva i naďalej európskym bestsellerom značky Kia, keď si ho za prvých 11 mesiacov tohto roka kúpilo viac ako 98.000 zákazníkov z krajín Európskej únie. "Záujemcovia o kúpu Kia Sportage si ho teraz môžu po prvýkrát objednať aj v atraktívnom prevedení GT Line. Tým, ktorí od jazdy očakávajú športovejšie zážitky, ponúka verzia GT Line rovnakú všestrannosť ako u štandardného modelu, pridáva však atraktívnejší zovňajšok a vzrušujúcejšie jazdné vlastnosti," uzatvoril Bačé.

 

Kia Motors Slovakia je prvý výrobný závod spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Vybudovali ho v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné autá spustili v decembri 2006. Na Slovensku v súčasnosti Kia zamestnáva približne 3800 ľudí. Vyrába automobil Kia cee'd v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee'd, Sportswagon, trojdverový športový pro_cee'd, športovo-úžitkový model Kia Sportage, rodinné MPV Kia Venga. Od mája 2013 aj vysokovýkonnú verziu modelu Kia cee'd v trojdverovom (pro_cee'd GT) a päťdverovom (cee'd GT) prevedení. V júni 2015 spoločnosť začala vyrábať produktovo vylepšenú verziu Kia cee’d, po ktorej bola do výroby zaradená i jej športová edícia GT Line. Od začiatku sériovej výroby opustilo brány závodu 2,23 milióna vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies