Kia plánuje postaviť závod v Indii za 1,1 miliardy USD

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 12:24 • 2 min
Kia plánuje postaviť závod v Indii za 1,1 miliardy USD

SOUL - Juhokórejský výrobca áut Kia Motors Co. plánuje investovať 1,1 mld. USD v Indii.

slovakia

left justify in out

Automobilka chce postaviť svoj prvý závod v krajine, ktorá je piatym najväčším automobilovým trhom na svete. Nový závod firmy Kia na juhovýchode Indie by mal byť postavený do konca roku 2019 a produkovať bude 300 tis. vozidiel ročne, uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Kia a jej väčšia sesterská spoločnosť Hyundai Motor Group sú spoločne piatym najväčším výrobcom áut na svete. Hyundai vyrába v Indii 650 tis. automobilov ročne. Juhokórejské automobilky čoraz viac presúvajú závody do zahraničia s cieľom zredukovať náklady. Nový závod bude znamenať, že podiel zahraničnej produkcie na celkovej výrobe automobilky Kia stúpne na takmer 60 percent z terajších 55 percent.

Kia má na Slovensku závod Kia Motors Slovakia, ktorý je prvým a jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi troch najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku.

(1 EUR = 1,0893 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona