Kia Motors Slovakia spustila sériovú výrobu nového modelu pro cee’d

NETKY.SK • 15 Február 2013, 13:04 • 2 min
Kia Motors Slovakia spustila sériovú výrobu nového modelu pro cee’d

Kia Motors Slovakia spustila sériovú výrobu nového modelu pro cee’d - Auto - moto Spoločnosť Kia Motors Slovakia dnes spustila v závode v Tepličke nad Váhom sériovú výrobu trojdverového modelu pro cee’d, ktorý prvýkrát oficiálne predstavili v septembri mi

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Kia Motors Slovakia dnes spustila v závode v Tepličke nad Váhom sériovú výrobu trojdverového modelu pro cee’d, ktorý prvýkrát oficiálne predstavili v septembri minulého roka na autosalóne v Paríži. TASR o tom informoval hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Od roku 2007 vyrobila podľa neho Kia Motors Slovakia na základe požiadaviek európskych zákazníkov viac ako 76.000 kusov tejto verzie. "Trojdverový hatchback je dostupný s dvoma zážihovými motormi - 1,4-litrový s viacbodovým vstrekovaním MPI a 1,6-litrový s priamym vstrekovaním GDI a dvoma vznetovými motormi - 1,4-litrový vybavený turbodúchadlom s vyrovnávaním tlaku WGT a 1,6-litrový s turbodúchadlom s variabilnou geometriou VGT s výkonom 90 až 135 koní," uviedol Bačé.

"Model Kia cee’d odštartoval pre značku Kia novú éru v Európe a pre našu spoločnosť predstavuje kľúčový model. Dnes sme úspešne spustili sériovú výrobu jeho trojdverovej verzie, ktorá predstavuje ďalší krok vpred nielen pre spoločnosť Kia, ale aj pre náš závod. Veríme, že tohtoročný plán vyrobiť 290.000 vozidiel splníme aj vďaka nemu," povedal prezident a CEO spoločnosti Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee.
Automobilka inštalovala podľa jej hovorcu nové technológie a pripravovala výrobné linky na sériovú výrobu trojdverovej verzie Kia pro cee’d počas poslednej letnej a zimnej odstávky. 

"Zároveň sa zamestnanci závodu zúčastnili na školeniach organizovaných na Slovensku a vo Výskumno-vývojovom centre v Namyangu v Južnej Kórei. Tréningy boli zamerané na získanie nových zručností potrebných pre montáž modelu. Závod sa aktuálne pripravuje na výrobu úplne prvého vysokovýkonného modelu Kia cee’d GT, ktorý začne vyrábať v polovici mája 2013 v trojdverovej a päťdverovej verzii s 1,6-litrovým T-GDI benzínovým turbomotorom s maximálnym výkonom 204 koní," dodal Bačé.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies