Kia Motors Slovakia očakáva dostatok objednávok do konca roka 2012

NETKY.SK • 13 September 2012, 06:52 • 2 min
Kia Motors Slovakia očakáva dostatok objednávok do konca roka 2012

Kia Motors Slovakia očakáva dostatok objednávok do konca roka 2012 - Slovensko Spoločnosť Kia Motors Slovakia očakáva, že aj vďaka augustovému spusteniu výrobu nového modelu Kia cee'd Sportswagon bude mať dostatok objednávok do konca roka 2012. TASR o tom

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť Kia Motors Slovakia očakáva, že aj vďaka augustovému spusteniu výrobu nového modelu Kia cee'd Sportswagon bude mať dostatok objednávok do konca roka 2012. TASR o tom informoval hovorca Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.
      Aktuálne má podľa neho automobilka, ktorej zamestnanci pracujú v trojzmennej prevádzke, dostatok objednávok. „Výroba za prvých osem mesiacov pokračuje podľa plánu. V tomto roku sme si naplánovali vyrobiť viac ako 285.000 automobilov a doterajší vývoj naznačuje, že by sme plán mali splniť. Automobily z nášho závodu vyvážame do celej Európy. Medzi najväčšie trhy patrí Rusko (približne 20 percent produkcie), Nemecko a Anglicko (približne 10 percent produkcie) a nasledujú veľké trhy ako napríklad Španielsko a Francúzsko,“ skonštatoval Dvořák.
      Každoročnú dvojtýždňovú celozávodnú dovolenku na prelome júla a augusta v tomto roku využila automobilka na prípravu výrobných liniek pre nový model pro cee'd. „Je to trojdverová verzia automobilu Kia cee'd. Jeho sériovú výrobu plánujeme spustiť v prvom štvrťroku 2013,“ dodal Dvořák.
      Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006. Výrobu automobilov, ako aj motorov pre osobné automobily spustili v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva viac ako 3900 ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách – päťdverový cee’d Sportswagon, trojdverový športový pro_cee’d, športovo-úžitkový model Kia Sportage a rodinné MPV Kia Venga. Od spustenia sériovej výroby opustilo brány závodu už viac ako 1,15 milióna vozidiel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies