Kia je pripravená hľadať zamestnancov mimo žilinského regiónu

NETKY.SK • 28 Január 2017, 13:28 • 2 min
Kia je pripravená hľadať zamestnancov mimo žilinského regiónu

TEPLIČKA NAD VÁHOM - Spoločnosti Kia Motors Slovakia sa minulý rok napriek nepriaznivej situácii na trhu práce podarilo zabezpečiť potrebný počet zamestnancov na pokrytie plynulej produkcie. Pre TASR to uviedol hovorca spoločnosti Jozef Bačé.

slovakia

left justify in out

Automobilka sa podľa neho stále snaží zamestnávať najmä ľudí zo žilinského regiónu, ale v roku 2017 očakáva ďalšie zhoršenie situácie na trhu práce. "Na základe vývoja na pracovnom trhu predpokladáme, že prvýkrát budeme nútení zamerať naše náborové aktivity aj mimo žilinského regiónu," uviedol Bačé.

 

Zamestnávatelia na Slovensku majú podľa neho stále väčší problém nájsť vhodných kandidátov s primeranou kvalifikáciou a pracovnými návykmi. "Postupne tak museli zľavovať nielen zo svojich nárokov, ale zároveň aj viac investovať do ich rekvalifikácie a zaškolenia. Dlhodobo je náročné obsadiť najmä špecializované pozície zamestnancov na obsluhu CNC obrábacích strojov, programovanie robotov a zváracích zariadení či údržbárov," podotkol hovorca automobilky.

 

Doplnil, že spoločnosť Kia Motors Slovakia má aktuálne viacero nástrojov, prostredníctvom ktorých si zabezpečuje kvalifikovaných pracovníkov - duálne vzdelávanie, štipendijný program, odborná prax. "Investície, ktoré plánuje naša spoločnosť realizovať v roku 2017 si nevyžiadajú dodatočný nábor nových zamestnancov. To znamená, že pokiaľ nenastanú nečakané udalosti, budeme pokrývať prirodzenú fluktuáciu," dodal Bačé.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona