Kia bude rozširovať výrobu: Zamestná viac ľudí!

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 09:21 • 2 min
Kia bude rozširovať výrobu: Zamestná viac ľudí!

ŽILINA - Je to len pár týždňov, čo automobilka Kia oslávila na Slovensku desiate výročie od svojho príchodu. V súčasnosti sa zdá, že ekonomický boom, ktorý predstavovala táto investícia pre Žilinský kraj, by sa mohol opakovať.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií denníka Hospodárske noviny, by sa totiž v automobilke mala už od budúceho roka rozširovať výroba. "Dôvodom má byť výroba nového modelu auta, ako aj viac objednávok a teda zvýšenie výrobnej kapacity", povedal dobre informovaný zdroj pre denník. Zamestnať by sa tak mohli desiatky nových ľudí - a to či už priamo v automobilke Kia, alebo u jej dodávateľov.

 

Definitívne má rozhodnúť o investícii materská spoločnosť do konca apríla. Spoločnosť plánuje aj výrobu novej výrobnej haly, ktorá jej umožní vyrobiť o takmer 100.000 áut viac ako vlani. Automobilka informácie o rozširovaní výroby oficiálne nepotvrdila, pričom podľa ministerstva hospodárstva nepožiadala ani o štátny stimul.

 

"Pre Slovensko je to veľmi pozitívna správa. Ak sa Kii zvyšuje počet zákaziek, vyvolá to tlak na jej dodávateľov", komentoval analytik J & T banky Stanislav Pánis. Do závodu v Tepličke nad Váhom pritom mieri aj jeden z dodávateľov kórejskej automobilky - výrobca autosedadiel Hyundai Dymos.

 

Žilina sa tak môže dočkať investície za desať miliónov eur. "Naším cieľom je umiestnenie výrobných prevádzok našich dodávateľov čo najbližšie k nášmu výrobnému závodu", reagoval hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies