Kia a Hyundai odkúpia späť akcie v hodnote 670 mld. KRW

NETKY.SK • 11 November 2014, 09:09 • 2 min
Kia a Hyundai odkúpia späť akcie v hodnote 670 mld. KRW

SOUL - Juhokórejské spoločnosti Hyundai Motor a Kia Motors späť odkúpia akcie v kombinovanej hodnote 670 mld. juhokórejských wonov (KRW).

slovakia

left justify in out

Týmto krokom chcú spoločnosti upokojiť investorov, ktorí sú nespokojní s nákupom pozemku pre nové sídlo v Soule. Za pozemok v luxusnej štvrti Gangnam firmy zaplatili 10 mld. USD, čo je viac než trojnásobok odhadovanej hodnoty pozemku.

 

Akcie spoločnosti Kia Motors posilnili o 2 %, stále je však ich hodnota o 5 % nižšia, než bola 18. septembra, keď sa správy o kúpe pozemku objavili. Akcie spoločnosti Hyundai Motor reagovali nárastom o 5 %, naďalej je však ich hodnota o 20 % nižšia než bola pred kúpou pozemku. Spoločnosť Hyundai informovala, že naspäť odkúpi kmeňové a preferenčné akcie v hodnote 449 mld. KRW. Kia odkúpi naspäť akcie v hodnote 220,9 mld. KRW. 

 

Spoločnosť Kia pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorá je jej prvým výrobným závodom v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov, ako aj motorov pre osobné automobily začala v decembri 2006. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies