Kia a Hyundai dostali v USA pokutu za skresľovanie spotreby

NETKY.SK • 4 November 2014, 09:02 • 2 min
Kia a Hyundai dostali v USA pokutu za skresľovanie spotreby

WASHINGTON/DETROIT - Automobilka Kia Motors zaplatí spoločne so svojou sesterskou spoločnosťou Hyundai Motor pokutu vo výške 100 mil.

slovakia

left justify in out

USD za nesprávne údaje o spotrebe paliva ich vozidiel. Automobilky sa na tom dohodli s americkým ministerstvom spravodlivosti, s Agentúrou pre ochranu životného prostredia (EPA) a s agentúrou kalifornskej vlády pre čisté ovzdušie (CARB). Týmto výsledkom sa tak končí vyšetrovanie, ktoré sa začalo v roku 2012.

Dohoda sa týka 1,2 mil. vozidiel. Spoločnosti tiež minú 50 mil. USD na to, aby zabránili pochybeniam v budúcnosti a prídu o emisné povolenky v hodnote 200 mil. USD. "Spoločnosti, ktoré hrajú podľa pravidiel by nemali súperiť s tými, ktoré pravidlá nedodržujú,“ povedala Gina McCarthyová z EPA. V novembri 2012 automobilky priznali, že spotrebu vozidiel upravovali o jednu míľu na galón (1,6 km na 3,79 l). 

 

Spoločnosť Kia pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Kia Motors Slovakia, ktorá je jej prvým výrobným závodom v Európe. Závod bol vybudovaný v rokoch 2004 až 2006. Výroba automobilov, ako aj motorov pre osobné automobily začala v decembri 2006. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona