KHL: Znaroks skončil na poste trénera Dinama Moskva

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 10:12 • 2 min
KHL: Znaroks skončil na poste trénera Dinama Moskva

MOSKVA - Nový tréner ruskej hokejovej reprezentácie Olegs Znaroks skončil na poste hlavného kouča tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Moskva. V piatok o tom informoval generálny riaditeľ klubu Andrej Safronov.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatjedenročný Znaroks viedol Dinamo od leta 2010 a v predchádzajúcich dvoch sezónach s nim získal prestížny Gagarinov pohár. "Nebol žiaden problém s jeho uvoľnením pre potreby národného mužstva. V Diname zostane na pozícii konzultanta. V práci hlavného kormidelníka bude pokračovať doterajší asistent Harijs Vitolinš," uviedol pre Championat.ru Safronov.

 

Pre Znaroksa nebolo jednoduché ukončiť trénerskú prácu v úspešnom Diname. "Odchádzam z klubu so slzami v očiach," prezradil skúsený kouč a vyjadril sa aj k práci pri ruskej reprezentácii. "Viem, kam som prišiel. Som pripravený čeliť kritike, ktorá ma neobchádzala ani skôr. Pokiaľ je opodstatnená, môže celej veci pomôcť. V zbornej mi budú pomáhať ľudia z Dinama a mám už aj širší zoznam hráčov, s ktorými počítam. Z Dinama tam nebude veľa hráčov, ročník nám nevyšiel. V tímu budú tí, ktorí ukázali dobrú hru. Kostra mužstva bude z KHL. Chcem sa poďakovať federácii za tento post. Práce bude veľa, pre mňa je to výzva. Verím, že sa nám bude dariť," dodal Znaroks.

 

Nový kormidelník ruskej reprezentácie ďalej poznamenal, že za jeho tím sa fanúšikovia nebudú hanbiť. "Mám dobrá vzťah aj s Bykovom aj s Biľaletdinovom. Ak bude potrebné, rád sa s nimi poradím. Šport je šport, no hráči v reprezentácii budú bojovať na každom centimetri ľadu. Ak totiž prehráva hráč, prehráva aj zborná. Nie zle vyzerá situácia s príchodom dvojice Ovečkin - Kuznecov, bolo by fajn vidieť ich na majstrovstvách sveta. Zatiaľ nie je známe, či Washington postúpi do play-off," doplnil Znaroks, ktorý absolvuje premiéru na ruskej lavičke 11. apríla v Bratislave proti Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona