KHL: Zápas hviezd v Soči, Bielorusi nebudú legionári

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 08:18 • 2 min
KHL: Zápas hviezd v Soči, Bielorusi nebudú legionári

MOSKVA - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) vo štvrtok za dejisko najbližšieho Zápasu hviezd tejto nadnárodnej súťaže určilo čiernomorské letovisko Soči. Práve toto mesto vo februári 2014 hostilo ZOH, najbližšia sa tam 24. a 25. januára 2015 predstavia najlepší hokejisti KHL. Predchádzajúci Zápas hviezd hostila Bratislava.

slovakia

left justify in out

Prezident súťaže Alexander Medvedev ďalej informoval, že hokejistov s bieloruským občianstvom nebudú v nasledujúcich štyroch sezónach KHL považovať za legionárov. Týka sa to ruských klubov, ktoré môžu mať len obmedzený počet hráčov zo zahraničia. Limit piatich legionárov pre kluby z Ruska sa v nasledujúcom olympijskom cykle nebude meniť, v každom mužstve môže byť maximálne päť hokejistov bez ruského občianstva. 

 

Podľa viceprezidenta ligy Dmitrija Kurbatova by v nasledujúcich sezónach mohli otvárať základnú časť súboje víťaza Gagarinovho pohára a najúspešnejšieho mužstva v základnej časti z predchádzajúceho ročníka. V septembri 2014 mali proti sebe nastúpiť finalisti play-off Metallurg Magnitogorsk a HC Lev Praha, no pre krach českého tímu úlohu začať sezónu prevzalo Dinamo Moskva ako víťaz základnej časti z ročníka 2013/2014. 

 

Kurbatov ďalej informoval, že vedenie KHL uvažuje o tom, že v prípade krátkeho trvania sérií niektorého kola play-off môžu zodpovedné komisie pristúpiť k posunu termínov určených pre ďalšie fázy vyraďovacej časti. Ušetrilo by sa tým niekoľko dní pre finalistov Gagarinovho pohári, ktorí by mali medzi jednotlivými súbojmi o cennú trofej dlhšie prestávky. 

 

Viceprezident KHL sa vyjadril aj k zverejnenému rozpisu základnej časti súťaže pre sezónu 2014/2015 a označil ho za súťaživejší. "Za veľké plus považujeme viac vzájomných duelov medzi mužstvami z rovnakej divízie. Pri tabuľkách potom bude hodnotenie jednotlivých divízií omnoho spravodlivejšie a do súbojov medzi konkurenčnými mužstvami to prinesie viac napätia," uviedol Kurbatov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies