KHL: Vojnov sa vraj dohodol na kontrakte s Petrohradom

NETKY.SK • 22 Október 2015, 14:20 • 2 min
KHL: Vojnov sa vraj dohodol na kontrakte s Petrohradom

MOSKVA - Obranca Viačeslav Vojnov sa dohodol na kontrakte na tri roky s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) SKA Petrohrad. Informovala o tom agentúra R-Sport s odvolaním sa na zdroj blízky spomenutému klubu. Zmluvu údajne podpíšu v dohľadnom čase.

slovakia

left justify in out

Petrohradčania zaplatia finančnú kompenzáciu Traktoru Čeľabinsk, referuje portál Gazeta. Klubová budúcnosť 25-ročného rodáka zo spomenutého Čeľabinska Vojnova bola nejasná po vyhadzove z Los Angeles Kings a pobyte za mrežami za domáce násilie.

Vojnov bol vo väzení za napadnutie svojej partnerky Marty Varlamovovej v októbri 2014. Hneď po obvinení ho suspendovalo vedenie NHL, neskôr aj samotný klub. Súd mu "naparil" 90 dní a 9. júla nastúpil na výkon trestu, za každý deň za mrežami musel zaplatiť 100 USD. Na slobodu sa dostal po necelých dvoch mesiacoch za dobré správanie a plynie mu trojročná podmienka. Podľa vyjadrenia "kráľov" zostávajúcich 19,25 milióna USD, ktoré mali Vojnovovi podľa pôvodného kontraktu prináležať, mu klub nikdy nevyplatí. Vzhľadom na zápis v registri trestov by hráč mal v budúcnosti problém dohodnúť sa na zmluve s akýmkoľvek klubom NHL a jeho zámorská profikariéra sa zrejme skončila, oznámili viaceré zámorské zdroje. Vojnov sa v polovici septembra vrátil domov, začal sa pripravovať individuálne.

Vojnov získal počas trojročného pôsobenia v Los Angeles dvakrát Stanleyho pohár (2012, 2014). V roku 2014 reprezentoval svoju krajinu na ZOH v Soči, na ktorých Rusi v domácom prostredí skončili na piatom mieste. Zo svetových šampionátov do 18 a 20 rokov má v zbierke jednu zlatú, dve strieborné a dve bronzové medaily.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies