KHL: Víťazná séria Slovana sa skončila, s Rigou podľahol

NETKY.SK • 18 Október 2013, 07:23 • 2 min
KHL: Víťazná séria Slovana sa skončila, s Rigou podľahol

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy s Dinamom RIga 3:4 a nepredĺžili sériu štyroch víťazstiev v rade. Bratislavčania majú po sedemnástich zápasoch sezóny 2013/2014 na svojom konte 20 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 13. miesto.

slovakia

left justify in out

Slovan prehral aj v treťom vzájomnom zápase s Dinamom Riga. Vo štvrtok viedol Slovan v Slovnaft aréne 2:0 aj 3:1, no pasívnou hrou dovolil hosťom v závere II. tretiny vyrovnať na 3:3. Rozhodnutie priniesol presný zásah Robinsona v 47. min. Útočník domácich Tomáš Netík dal gól už v štvrtom zápase v rade. Otvoril ním skóre duelu. Do streleckej listiny sa v domácom tíme zapísali aj Michel Miklík a Martin Štajnoch. V tíme rižského Dinama skóroval dvakrát obranca Mat Robinson, po jednom góle pridali Marcel Hossa (ôsmy presný zásah v sezóne, pozn.) a Kyle Wilson. 

Najbližšie Slovan v KHL nastúpi v pondelok 21. októbra, keď od 19.00 h privíta na vlastnom ľade ruský klub CSKA Moskva. 

Kontinentálna hokejová liga - štvrtok: 
Slovan Bratislava - Dinamo Riga 3:4 (1:0, 2:3, 0:1) 
Góly: 13. Netík (Bartovič, J. Mikúš), 22. Miklík (Vondrka, Sersen), 31. Štajnoch (Miklík) - 24. Marcel Hossa (Wilson, Pavlovs), 35. Robinson (Wilson, Marcel Hossa), 39. Wilson (Marcel Hossa), 47. Robinson (Szczechura) 
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Sergejev - Misiur, Raming, 10 055 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Janus - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet, od 41. V. Mihálik - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, L. Hudáček - M. Daňo, Matoušek, R. Mráz 
Riga: Tellqvist - Rekis, Ozoliňš, Robinson, Pujacs, Sotnieks, K. Redlihs - Pavlovs, Wilson, Marcel Hossa - Indrašis, Szczechura, Niživijs - Meija, Džeriňš, Bukarts - Skvorcovs, Kuzmenkovs, Upitis 

Už v 1. min sa po chybe domáce obrany dostal do šance Bukarts, no Janus si poradil s jeho pokusom. Na opačnej strane nepochodil L. Hudáček, ktorý zblízka prestrelil Tellqvistovu bránku. Slovan mal viac z hry a v 13. min otvoril skóre duelu, keď Bartovič našiel voľného Netíka a ten do odkrytej bránky upravil na 1:0. Vzápätí previedol niekoľko pekný zákrokov brankár Janus, ktorý vychytal postupne Upitisa, Kuzmenkovsa aj Wilsona. 

Druhý gól pridal Slovan v 22. min - Vondrka "zaviezol" puk do útočného pásma, jeho strelu Tellqvist vyrazil pred seba a Miklík ho zasunul do bránky. Na opačnej strane "udrel" o dve minúty neskôr Marcel Hossa, keď zužitkoval prihrávku Wilsona. Séria vylúčení v tíme hostí zabezpečila Slovanu hru piatich proti trom, ktorú zužitkoval strelou spomedzi kruhov obranca Štajnoch - 3:1. "Belasí" potom trochu poľavili a hráči Dinama Riga ich za to trestali - v 35. min znížil v presilovke bek Robinson a o štyri minúty neskôr sa v skrumáži pred Janusom najlepšie zorientoval Wilson. 

Tretie dejstvo začala nebezpečná presilovková strela Sersena, s ktorou si poradil Tellqvist. Šancu hostí v prečíslení v 44. min trestuhodne nepremenil Meija. Pasivitu Slovana využil o tri minúty neskôr obranca Robinson, keď z ľavého kruhu prekonal Janusa - 3:4. V 51. min neuspel v prečíslení Kutlák a o tri minúty neskôr ani Daňo. Slovanu k vyrovnaniu nepomohla ani hra bez brankára, gól do odkrytej svätyne nedal Marcel Hossa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies