KHL: Víťazná séria sa skončila,Slovan prehral s Červenou hviezdou Kchun-lun

NETKY.SK • 26 Január 2017, 15:16 • 2 min
KHL: Víťazná séria sa skončila,Slovan prehral s Červenou hviezdou Kchun-lun

PEKING - Hokejisti Slovana Bratislava ukončili sériu siedmich víťazstiev v Kontinentálnej hokejovej lige. Vo štvrtkovom súboji prehrali na ľade Červenej hviezdy Kchun-lun 0:2 a v tabuľke Západnej konferencie tak zostávajú na desiatom mieste. V boji o play off strácajú dva body na ôsmy HK Soči, ktorý však odohral o zápas menej.

slovakia

left justify in out

"Belasí" odohrali smoliarsky zápas, v ktorom dokázali v niekoľkých pasážach silno zatlačiť súpera, no nevyužili ani jednu z množstva šancí. Skóre otvoril na konci prvej tretiny v presilovke o dvoch hráčov Sean Collins, výsledok spečatil v 58. minúte Alexej Ponikarovskij po asistencii slovenského útočníka Tomáša Marcinka. Čisté konto vychytal bývalý brankár Slovana Tomi Karhunen, ktorý zlikvidoval všetkých 29 striel hostí.

 

Zverenci českého trénera Miloša Říhu zakončia ďalekovýchodný výjazd v sobotu 28. januára (8.00 SEČ), keď sa predstavia na klzisku Admiralu Vladivostok.

 

KHL - základná časť:

 

Červená hviezda Kchun-lun - Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 18. Collins (Järvinen, Mäntylä), 58. Ponikarovskij (Bellemore, Marcinko). Rozhodovali: Fraňo (ČR), Kislov – Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), vylúčenia: 5:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

 

zostavy:

 

Červená hviezda Kchun-lun: Karhunen - Mäntylä, Järvinen, Bellemore, Jalasvaara, Viklund, Ying – Rau, Collins, Videll – Wärn, Marcinko, Ponikarovskij – Bakoš, Sallinen, Yuen – J. Aľševskij, Pereskokov, Fleury

 

Slovan Bratislava: Brust – Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Starosta, Bačík, Rosandič - Cheechoo, Taffe, Hlinka – Chipchura, Jeglič, Musatov - Šťastný, Lušňák, Skalický – Vopelka, Šiška, Petráš

 

Slovan mal v riedko zaplnenom Športovom centre v Pekingu v prvom dejstve herne navrch, vzadu hral pozorne a vpredu aktívne, brankár hostí Brust tak nemal veľa práce. V 10. min. mohol otvoriť skóre nepokrytý Lušňák, ale veľkú šancu zahodil. Rovnako zostali nevyužité aj dve presilovky hostí. Hráči Červenej hviezdy v závere tretiny ožili, vypýtali si dva fauly a v presilovke o dvoch hráčov otvorili skóre. Po delovke Mäntyläho voľný Rau ešte z dorážky nezakončil, ale Collins už áno - 1:0. Následne odvrátil druhý gól Brust, ktorý vynikajúco zakročil proti Jalasvaarovi.

 

Gól dodal domácim sily a tí prebrali taktovku zápasu. Náskok mohli zvýšiť Bakoš a Rau, v oboch prípadoch podržal hostí pozorný Brust. Slovanisti hrali jednoducho, snažili sa rýchlo kombinovať a často strieľať. V koncovke sa im však nedarilo, Kundrátkovu strelu zneškodnil bývalý brankár Slovana Karhunen, ktorý následne nedovolil skórovať ani Lušňákovi.

 

"Belasí" v úvode tretej časti zvýšili útočné úsilie a v presilovke si vypracovali intenzívny tlak. Po góle volala strela Taffea i dorážka Chipchuru, no Karhunen odolal a stále si držal čisté konto. Slovan pokračoval v dobýjaní "Čínskeho múru". Domáci sa zamerali na vykrývanie stredného pásma a čakali na prípadné brejky. Z jedného mohol skórovať Fleury, ktorý opečiatkoval žŕdku Brustovej bránky. V 57. min neuspeli v nájazde Collins s Videllom, o minútu neskôr už ale výstavne trafil Ponikarovskij a spečatil tak triumf Červenej hviezdy.

 

Miloš Říha, tréner HC Slovan Bratislava /zdroj: www.hcslovan.sk/: "Začiatok sme mali dobrý, škoda, že sme nevyužili aspoň jednu z dvoch presiloviek. Rozhodla ich presilovka o dvoch hráčov, v ktorej sme inkasovali. Bol to urputný zápas, v závere nám ako keby chýbalo viac síl. Kchun-lun dlho nehral, dobre sa na nás pripravil, mal viac síl. V závere sme vrhli všetky sily do útoku, urobili sme však chybičku a domáci rozhodli. Naša víťazná séria sa skončila, hráčom nemôžem nič vytknúť. Sústredíme sa už na ďalší dôležitý duel na výjazde."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies