KHL: Vedenie súťaže zvažuje zníženie počtu klubov, problém sú financie

NETKY.SK • 14 November 2016, 16:23 • 2 min
KHL: Vedenie súťaže zvažuje zníženie počtu klubov, problém sú financie

MOSKVA - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) zvažuje zníženie počtu účastníkov nadnárodnej súťaže. Dôvodom je recesia ruskej ekonomiky a s tým súvisiace finančné problémy viacerých klubov, informovala agentúra AP. V KHL účinkuje aj slovenský klub Slovan Bratislava, ktorému v lete 2015 tiež hrozil odchod z ligy z finančných dôvodov.

slovakia

left justify in out

"Budeme diskutovať o optimalizácii počtu klubov v súťaži," pripustil v rozhovore pre ruskú agentúru R-Sport prezident KHL Dmitrij Černyšenko. Recesia a nízke ceny ropy oslabili finančnú pozíciu štátom kontrolovaných spoločností a regionálnych vlád v Rusku, ktoré vo väčšine prípadov sponzorujú hokejové kluby. Tie sa tak čoraz častejšie dostávajú do dlhov.

 

Možné zníženie počtu účastníkov KHL sa spomína iba niekoľko mesiacov po ďalšej expanzii súťaže, na mapu ktorej od novej sezóny pribudol premiérovo čínsky účastník Červená hviezda Kchun-lun. Aktuálne účinkuje v KHL 29 tímov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies