KHL: V Gagarinovom pohári favoritom obhajca, v hre 10 Slovákov

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 10:50 • 2 min
KHL: V Gagarinovom pohári favoritom obhajca, v hre 10 Slovákov

MOSKVA - Desať slovenských hokejistov má šancu na Gagarinov pohár v Kontinentálnej hokejovej ligy. Boje o prestížnu trofej sa začínajú v piatok zápasmi 1. kola Západnej konferencie, o deň neskôr sa pridajú tímy z Východu. Vo vyraďovacej časti chýba slovenský účastník KHL Slovan Bratislava, ktorý na Západe obsadil 11. priečku a bude hrať len Pohár nádeje.

slovakia

left justify in out

Trofej z posledných dvoch ročníkov obhajuje Dinamo Moskva, v drese ktorého je oporou Dominik Graňák. Obranca je však momentálne na listine zranených so zlomenou nohou. Dinamo čaká na úvod play-off Lokomotiv Jaroslavľ. Séria na štyri víťazstvá sa začne zápasmi 7. a 8. marca v ruskej metropole. Dinamo má za sebou vydarenú základnú časť, v ktorom bolo najlepším tímom celej súťaže. Druhý tím na Západe SKA Petrohrad sa stretne v atraktívnych meraniach síl s CSKA Moskva a český zástupca Lev Praha privíta v úvode na domácom ľade chorvátskeho nováčika Medveščak Záhreb. Bude to zároveň súboj Slovákov Juraja Mikuša a Lukáš Cingeľa na jednej a Ivana Švarného na druhej strane. Pre Záhreb to budú premiérové súboje v play-off, kam sa dostal ako nováčik nadnárodnej súťaže. Ďalšie početné zastúpenie bude mať Slovensko v sérii medzi Donbasom Doneck a Dinamom Riga. V bránke ukrajinského tímu by mal dostať šancu Ján Laco, medzi opory defenzívy patrí Peter Podhradský. V ofenzíve Dinama im budú robiť problémy Marcelovia Hossa a Haščák. 


Na Východe si najlepší tím po základnej časti tejto konferencie Metallurg Magnitogorsk zmeria sily s Admiralom Vladivostok, ktorý si miestenku zabezpečil až 4. marca. Začnú 8. a 9. marca na ľade prvého spomenutého klubu. Vo Východnej konferencii sa v play-off predstavia dvaja Slováci. Za prekvapenie ročníka Barys Astana hrá Kristián Kudroč, kazašský tím nastúpi proti Avtomobilistu Jekaterinburg. Góly Tomáša Záborského by mali pomôcť Ufe v sérii s Torpedom Nižnij Novgorod. 

Program osemfinále play-off KHL 2013/14: 
Západná konferencia (termíny 7., 8., 10., 11., resp. 13., 15. a 17. marca) 
Dinamo Moskva (Dominik Graňák) - Lokomotiv Jaroslavľ, SKA Petrohrad - CSKA Moskva, Lev Praha (Juraj Mikuš, Lukáš Cingeľ) - Medveščak Záhreb (Ivan Švarný), Donbas Doneck (Ján Laco, Peter Podhradský) - Dinamo Riga (Marcel Hossa, Marcel Haščák) 

Východná konferencia (termíny 8., 9., 11. a 12., prípadne 14., 16. a 18. marca): 
Metallurg Magnitogorsk - Admiral Vladivostok, Barys Astana (Kristián Kudroč) - Avtomobilist Jekaterinburg, Bars Kazaň - Sibir Novosibirsk, Torpedo Nižnij Novgorod - Salavat Julajev Ufa (Tomáš Záborský) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona