KHL: Tréner Gregor žije len na tréningu, zápase a v lietadle

NETKY.SK • 3 November 2014, 11:50 • 2 min
KHL: Tréner Gregor žije len na tréningu, zápase a v lietadle

BRATISLAVA - Hokejový angažmán viac na východe už vari ani neexistuje. Dušan Gregor je od leta trénerom ruského tímu Kontinentálnej hokejovej ligy Admiral Vladivostok a v premiérovej sezóne v KHL sa mu zatiaľ darí. Hoci slovíčko spokojnosť nemá 52-ročný skúsený tréner v slovníku, po 23 zápasoch ročníka 2014/2015 jeho tímu s 26 bodmi patrí v tabuľke Východnej konferencie KHL postupová siedma pozícia.

slovakia

left justify in out

"Netvoril som si mužstvo podľa želania, hráči si potrebujú navzájom sadnúť, ale to nie je výhovorka. Máme spoločný cieľ, ktorým je postup do play-off, a ten v klube tvrdo požadujú. Zatiaľ mám maximálnu dôveru vedenia, ale čo je to dnes dôvera? Všetci chcú v prvom rade výsledky a keď nie sú, ani dôvera nemusí byť," uviedol Gregor v rozhovore pre slovenské médiá po nedeľňajšom súboji v Bratislave. Slovan zdolal jeho Admiral 4:1, čo ho mrzí. Zo štvorzápasového tripu po západnejších destináciách KHL vydoloval tím dve víťazstvá v Záhrebe (4:3) a v Moskve s Atlantom (3:2 pp), ale chcel bodovať aj v Bratislave. "Zápas sme si prehrali v prvej tretine. Ak by sme v nej dostali len jeden gól a nie tri, mohlo to byť úplne iné,“ vravel Gregor. 

 

Bývalý tréner Trenčína, Košíc, Žiliny, Liberca či reprezentačného slovenského tímu do 20 rokov sa stal vlani s kazašskou Karagandou víťazom Vyššej hokejovej ligy, ktorá je akousi farmárskou súťažou pre KHL. Je len logické, že ďalšia trénerská zastávka slovenského odborníka smerovala do jednej z najkvalitnejších súťaží na svete. Vo Vladivostoku, ktorý leží len niekoľko kilometrov od čínskych hraníc na Ďalekom východe, našiel dobré podmienky pre prácu. Starosti mu však robí zdĺhavé cestovanie často cez niekoľko časových pásiem.

 

"Treba sa s tým vyrovnať, lebo iná možnosť neexistuje. Najťažšie je zvyknúť si na neustály časový posun, ktorý je aktuálne 10 hodín. Každá hodina je akoby jeden deň. Sme desiaty deň na výjazde, kým sme sa dali ako-tak do poriadku, odchádzame domov a o tri dni zase hráme zápasy proti mužstvám, ktoré sú na východe dlhšie ako my. Sú teda vo výhode, ale sťažovať sa nemá zmysel," vysvetlil Gregor. 

 

Dodal, že život mu teraz plynie rýchlo ako nikdy predtým. "Keď pôsobíte v Rusku, je to tak, že žijete len na tréningu, zápase alebo v lietadle. Poznám len cestu na štadión, zo štadióna a potom zas iba lietadlo. Nič iné nemám šancu stíhať. Teším sa na decembrovú pauzu v súťaži, keď sa budem môcť aspoň na chvíľu stretnúť s rodinou,“ zdôraznil jeden z dvoch slovenských trénerov v aktuálnom ročníku KHL. Tým druhým je Ľubomír Pokovič v Diname Minsk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies