KHL: Švarný odchádza z Medveščaka Záhreb do Dinama Minsk

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 15:53 • 2 min
KHL: Švarný odchádza z Medveščaka Záhreb do Dinama Minsk

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant Ivan Švarný zostáva v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

slovakia

left justify in out

Ako informoval jeho doterajší zamestnávateľ Medveščak Záhreb na Twitteri, 29-ročný obranca bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v bieloruskom Diname Minsk. Trénerom tohto tímu je Slovák Ľubomír Pokovič. Prestup do Dinama potvrdil počas zrazu slovenskej reprezentácie aj samotný Švarný. "Dohodli sme sa na dva roky. S trénerom Pokovičom som nebol v kontakte, nevedel som sa dovolať ani Tomášovi Surovému, ktorý tiež v Diname pôsobí. Rozprával som sa s Jozefom Stümpelom, ktorý v Minsku hral a povedal mi iba pozitívne veci. Nepoznám život v Minsku, ale viem, že je tam čisté mesto, krásna hala a dobré zázemie," povedal Ivan Švarný, ktorý mal ešte jednu ponuku z klubu KHL. Napokon sa rozhodol pre minskú. 

 

"Vďaka Ivan za všetko a veľa šťastia!" uviedol záhrebský klub na svojom konte. Nitriansky rodák nastúpil za Medveščak v ročníku 2013/2014 na 53 stretnutí v základnej časti (2+6) a štyri v play-off (0+1). Predtým hral za Slovan Bratislava či český Litvínov. V reprezentácii SR nastúpil Švarný na 72 zápasov a strelil tri góly, nechýba v nominácii na MS 2014 práve do Minska. "Na šampionát teraz môžem cestovať s čistou hlavou. Človek nikdy nevie, čo sa môže na turnaji stať. Preto som sa dohodol už teraz. Chcel som dlhodobejší kontrakt, čo sa mi splnilo," doplnil Ivan Švarný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies