KHL: Súťaž expanduje do Číny, krajina bude možno hostiť aj Zápas hviezd

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 13:46 • 2 min
KHL: Súťaž expanduje do Číny, krajina bude možno hostiť aj Zápas hviezd

IRKUTSK - Kontinentálna hokejová liga bude expandovať do Číny. Vedenie súťaže má pripravených niekoľko alternatív, medzi ktoré patrí aj usporiadanie Zápasu hviezd či ďalších stretnutí počas sezóny na území nového partnera.

slovakia

left justify in out

Dohodli sa na tom predstavitelia oboch strán na pondelňajšom stretnutí v Irkutsku. Vzájomná spolupráca KHL s druhou stranou by mala zahŕňať exhibičné duely ako aj zápasy počas sezóny, ktoré by sa mali hrať na čínskom území. Jej vrcholom by mala byť účasť čínskeho tímu v súťaži. "Sme presvedčení, že ak je záujem zo strany čínskych partnerov, účasť klubu v našej súťaži je reálna do roka, respektíve dvoch," uviedol pre agentúru TASS viceprezident KHL Alexej Krasnov.

 

Podľa jeho ďalších slov má Čína veľký potenciál, aby obohatila súťaž a prispela k jej skvalitňovaniu. "Sme si istí, že súťaž bude mať v Číne ideálne podmienky pre svoj ďalší rozvoj. Začiatok našej spolupráce môže mať rôzne formy. Pôjde o exhibičné duely v Číne, zápasy počas základnej časti sezóny alebo dokonca organizovanie Zápasu hviezd, ktorý sa koná každý rok," uviedol Krasnov.

 

Vstup čínskeho klubu do KHL by zlepšil spoluprácu medzi oboma krajinami v oblasti športu. "Ako povedal prezident súťaže Černyšeko, Čína je veľmi dôležitým partnerom pre našu súťaž, ktorá je najsilnejšou v Eurázii. Spolupráca medzi oboma krajinami má veľký význam pre rozvoj hokeja vo všeobecnosti," dodal Krasnov. V nastavajúcom ročníku nadnárodnej súťaži sa opäť predstaví aj jediný slovenský účastník Slovan Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona