KHL: Surový sa stal ďalšou novou tvárou v Slovane Bratislava

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 15:41 • 2 min
KHL: Surový sa stal ďalšou novou tvárou v Slovane Bratislava

BRATISLAVA - Ďalšou novou tvárou v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava sa stal útočník Tomáš Surový.

slovakia

left justify in out

S vedením slovenského účastníka nadnárodnej súťaže sa hokejista so skúsenosťami z NHL dohodol na ročnom kontrakte do 30. apríla 2015. Zmluvu ešte musí zaregistrovať centrálna hráčska matrika v Moskve.

 

"Do tímu prichádza ďalší skúsený hokejista, niekoľkonásobný reprezentant, ktorý by mal byť v novej sezóne veľkým prínosom pre našu ofenzívu. Veľky talent Tomáša sme si všimli už pred dvanástimi rokmi, kedy mal zakotviť v Slovane, no pre vojenskú službu zamieril do Popradu a následne po vynikajúcej sezóne za more. Som rád, že na druhý pokus to vyšlo. Verím, že prežije v Slovane úspešnú sezónu,“ povedal po dohode so Surovým podľa klubového webu generálny manažér Slovana Maroš Krajči. 

 

Odchovanec banskobystrického hokeja nakukol prvýkrát medzi seniorov v drese Popradu. Vtedy dvadsaťročný mladík zaujal svojou rýchlosťou, 'palicovou' technikou a skvelým zakončením, v 53 zápasoch nasúkal súperovým brankárom 22 gólov a pridal ďalších 28 asistencii. V roku 2001 si Surového vybral vo štvrtom kole draftu NHL zo 120. miesta Pittsburgh, za Penguins odohral 128 zápasov so ziskom 59 bodov. Častejšie dostával šancu na farme v AHL v drese Wilkes-Barre Scranton. Po návrate zo zámoria pôsobil Surový v Lulee a Linköpingu, posledné štyri roky odohral v KHL. Postupne si obliekol dresy Dinama Riga, CSKA Moskva, HC Lev Praha a Dinama Minsk. V KHL dosiahol v 193 stretnutiach 92 bodov. Surový štartoval na šiestich svetových šampionátoch a nechýbal ani na ZOH 2006 a 2014. Doma má striebro z MS 2012. Informácie zverejnil web Slovana Bratislava. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona