KHL: Surový patrí medzi lídrov v oslabení, rekord Jana Kovářa

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 18:16 • 2 min
KHL: Surový patrí medzi lídrov v oslabení, rekord Jana Kovářa

MOSKVA - Zaujímavé štatistiky KHL.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejista Tomáš Surový bol v tejto sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy pri štyroch góloch svojho tímu vo vlastnom oslabení. Spoločne s Anseľom Galimovom, Dustinom Boydom, Niclasom Andersonom a Brandonom Bochenským je v tejto štatistike najlepším.

 

Podľa štatistík zverejnených na webe súťaže odohralo všetkých 54 zápasov základnej časti svojho tímu 69 hokejistov, Geoff Platt nastúpil dokonca na 56 duelov. Prvých štyridsať odohral za Dinamo Minsk a potom po prestupe absolvoval šestnásťzápasovú porciu za Lokomotiv Jaroslavľ. Medzi brankármi je rekordérom Vasilij Košečkin z Magnitogorska, ktorý zlepšil svoje vlaňajšie maximum ešte z dresu Čerepovca a nastúpil na 51 duelov. 

 

Najlepším strelcom je 34-gólový Sergej Moziakin, ktorý sa postaral o 20,7 % presných zásahov Magnitogorska. Najlepším nahrávačom je Čech Jan Kovář, ktorý nabíjal predovšetkým Moziakinovi a celkovo spoluhráčom v Metallurgu pripravil 45 gólov. Kovář nazbieral zároveň 46 plusových bodov, čo je nový rekord súťaže. O jednu plusku prekonal Patricka Thoresena spred štyroch rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies