KHL: Staňa víta rozhodnutie Fiodorova

NETKY.SK • 11 Október 2013, 11:25 • 2 min
KHL: Staňa víta rozhodnutie Fiodorova

MOSKVA - Podľa slovenského hokejového brankára Rastislava Staňu bude Sergej Fiodorov, ktorý sa vo veku 43 rokov rozhodol zvesiť z klinca korčule, pre CSKA Moskva veľkým prínosom.

slovakia

left justify in out

Jedna z najväčších postáv ruského hokeja posledného obdobia by mohla nastúpiť na zápas už v piatok v Kontinentálnej hokejovej lige proti Metallurgu Magnitogorsk.

"V poslednej dobe sme vinou zranení stratili veľa hráčov. Pomôže nám, ak bude Sergej v tejto situácii hrať. Zranení sa postupne vrátia, ale ešte potrebujú trocha času. Momentálne nevieme, ako bude Sergej hrať a na koľko duelov nastúpi. Jednoducho len vidíme, že sa pripravuje. Je to stále skvelý hráč. Rozhodol sa pomôcť, lebo v CSKA je ťažká situácia," povedal pre R-Sport Staňa. 

Fiodorov, ktorý odohral takmer 1250 stretnutí v NHL, vlani ukončil kariéru a ujal sa funkcie generálneho manažéra CSKA. Rodák z Pskova hral naposledy v sezóne 2011/2012 za Metallurg Magnitogorsk. 

Fiodorov začínal vo veľkom hokeji v roku 1985 v Diname Minsk, o rok neskôr už pôsobil v CSKA, kde vydržal do roku 1990, keď odišiel do Detroitu. Dres Red Wings si obliekal až do konca sezóny 2002/2003, následne hral v NHL aj za Anaheim, Columbus a Washington. Po návrate do KHL pôsobil tri sezóny v Magnitogorsku. Fiodorov je trojnásobným majstrom sveta i trojnásobným držiteľom Stanleyho pohára. V najsilenejšej lige sveta nazbieral v 1248 stretnutiach základnej časti 1179 bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona