KHL: Spartak Moskva napriek finančným problémom dohrá sezónu

NETKY.SK • 17 December 2013, 12:31 • 2 min
KHL: Spartak Moskva napriek finančným problémom dohrá sezónu

MOSKVA - Napriek veľkým finančným problémom moskovský Spartak dohrá sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige. Vedenie nadnárodnej súťaže situáciu pozorne sleduje a je pripravené pomôcť klubu. "Spartak sezónu dohrá, spravíme preto všetko," povedal pre Sovetskij Sport viceprezident KHL Vladimir Šalajev.

slovakia

left justify in out

Vedenie KHL je však v poskytovaní finančnej pomoci opatrné. Situáciu zatiaľ len pozorne sleduje. Ak už poskytne financie, chce mať istotu, že sa mu aj po čase vrátia. Súčasní majitelia zatiaľ nepodnikli žiadne kroky, aby sa uchádzali o pôžičku. KHL už tento rok finančne pomáhala Amuru Chabarovsk, ktorý sa ocitol po povodniach v oblasti a odstúpení sponzorov vo finančných problémoch. Amur garantoval vrátenie pôžičky. 

V Spartaku dlhujú hráčom i členom realizačného tímu výplaty od októbra. Za problémami klubu sú pravdepodobne chýbajúce financie od generálneho sponzora Investbanky. Centrálna banka Ruskej federácie tejto spoločnosti odňala pred týždňom licenciu. Vedenie klubu už rieši situáciu a snaží sa zachrániť značku i tradíciu s miliónmi fanúšikov. 

Spartak už podporili listom aj hráči ruskej reprezentácie na čele s Iľjom Kovaľčukom. "Napísali sme list, ktorý podpísali všetci hráči. Verím, že nás vypočujú. Nadišiel čas, aby sme pomohli Spartaku. Každý, ako môže. Verím, že sa nájdu sponzori, ktorí tím udržia v súťaži. Moskovské tímy Dinamo a CSKA majú dobrých sponzorov, nech sa podobný objaví aj u Spartaka," uviedol Iľja Kovaľčuk, ktorý je odchovancom moskovského Spartaka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona