KHL: Spartak Moskva má finančné problémy

NETKY.SK • 13 December 2013, 14:03 • 2 min
KHL: Spartak Moskva má finančné problémy

MOSKVA - Hokejový Spartak Moskva má finančné problémy, podľa trénera klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Fiodora Kanarejkina dlžia hráčom i členom realizačného tímu výplaty od októbra.

slovakia

left justify in out

"Nachádzame sa v skutočne ťažkej situácii. Je to už dlhodobejšie. Začali sa už v októbri, trvá to už viac ako dva mesiace. Tieto nepríjemnosti už dlho ovplyvňujú hlavy hráčov. Všetko, čo teraz môžeme robiť, je pokračovať v práci a pokúsiť sa splniť cieľ, ktorý je pred Spartakom. Verím, že situácia sa čoskoro vyjasní a dostaneme odpovede na dôležité otázky. A tím zatiaľ pokračuje v práci," povedal pre Itar-Tass tréner Spartaka Fiodor Kanarejkin.

Za problémami Spartaka sú pravdepodobne chýbajúce financie od generálneho sponzora Investbanky. Centrálna banka Ruskej federácie tejto spoločnosti v piatok odňala licenciu. Vedenie klubu už situáciu rieši a snaží sa zachrániť značku i tradíciu s miliónmi fanúšikov. Spartaku môže pomôcť aj vedenie KHL, ktoré má pre podobné prípady vytvorený špeciálny fond. "V tejto chvíli nemôžeme nič komentovať. Liga môže pomôcť moskovskému klubu rovnako, ako to urobila v poslednom prípade Amuru Chabarovsk alebo párkrát v minulosti. Ak je to však možné, najskôr musia vyriešiť situáciu v klube. Zatiaľ sa k nám nedostali žiadne oficiálne požiadavky," uviedol pre Izvestija viceprezident KHL Vladimir Šalajev. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies