KHL: Slovan zvíťazil nad Barysom, od play-off ho delí 8 bodov

NETKY.SK • 14 Január 2017, 07:50 • 2 min
KHL: Slovan zvíťazil nad Barysom, od play-off ho delí 8 bodov

BRATISLAVA - Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili 4:1 nad hokejistami Barysu Astana v piatkovom zápase Kontinentálnej ligy (KHL).

slovakia

left justify in out

"Belasí" z ostatných šiestich zápasov vyhrali päť. Zverenci trénera Miloša Říhu, ktorý dostal od vedenia súťaže dištanc a duel sledoval iba z tribúny, získali dvojgólový náskok zásahmi Jeffa Taffeho a Patrika Lušňáka v rozmedzí 34 sekúnd.

 

V druhej časti zvýšil na 3:0 obranca Nick Plastino. V 48. min síce v presilovke skorigoval Brandon Bochenski, no konečnú podobu výsledku dal v 54. min Kyle Chipchura. Slovan má po 49 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 66 bodov (skóre 115:138) a na postupové priečky do play-off má aktuálne odstup 8 bodov. Najbližšie sa "belasí" predstavia v nedeľu 15. januára o 17.30 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Jugre Chanty-Mansijsk. Bude to posledný duel desaťzápasovej domácej šnúry bratislavského tímu. 

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - piatok:
HC Slovan Bratislava - Barys Astana 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Góly: 28. Taffe (Sersen, Kundrátek), 29. Lušňák (Bačík), 39. Plastino (Švarný, Chipchura), 54. Chipchura (Musatov) - 48. Bochenski (Dallman, Boyd)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Rogačov - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.), 9566 divákov


 

Zostavy:

Slovan: Brust - Sersen, Kundrátek, Švarný, Plastino, Bačík, Starosta, M. Rosandič - Jeglič, Taffe, Cheechoo - Musatov, T. Surový, Chipchura - Skalický, Lušňák, A. Šťastný - Michal Hlinka, Halama, Vopelka
Astana: Poulin - Dallman, Semionov, Šalapov, Barker, Savčenko, Lipin, Triasunov - Bochenski, Boyd, Dawes - Michajlis, St-Pierre, Shinnimin - Chuďakov, Kučin, Puškariov - Paňukov, Trivino, Beľgibajev

Úvod stretnutia patril domácemu Slovanu, ale Taffe či A. Šťastný nenašli recept na brankára Poulina. Na opačnej strane zachránil Brust pri prečíslení súpera. V 14. min nepochodil ani domáci obranca Švarný, pred prvou sirénou v tíme hostí neuspel ani tiesnený Kanaďan Shinnimin. Hneď na začiatku druhej časti mal prvý gól na hokejke domáci Jeglič, ale brankár Poulin previedol výborný zákrok. Pri hre štyroch proti štyrom potom neuspel Chipchura, ale fauloval ho spomenutý brankár hostí a v presilovke otvoril skóre duelu center elitného útoku Taffe. Ubehlo iba 34 sekúnd a Slovan viedol po spolupráci dvoch Patrikov 2:0 - Bačík našiel Lušňáka a ten švihom prekonal Poulina. V druhej časti ešte nevyužili svoje šance Cheechoo ani Chipchura, no 61 sekúnd pred sirénou upravil na 3:0 obranca Plastino tvrdou strelou spoza kruhu pomedzi betóny súperovho brankára. V III. tretine putoval v 47. min na trestnú lavicu Jeglič a hostia početnú výhodu po minúte využili, keď sa presadil Bochenski. Domáci potom urputne bránili dvojgólový náskok. V 54. min im vyšla akcia, na konci ktorej bol Chipchura a popod Poulina upravil na 4:1. Do konca duelu sa už skóre nezmenilo. 

Hlasy:
Roman Stantien (asistent trénera Slovana): "Vedeli sme, že Barys je silný najmä v presilovkách. Chceli sme sa vyvarovať faulov, čo sa nám podarilo. Prvú tretinu sme zvládli celkom dobre, druhá sa niesla v podobnom duchu. V tretej nás hostia trochu zatlačili, no dostali sme sa z toho a dotiahli duel do víťazného konca."

Eduard Zankovec (tréner Barysu): "Slovan zvíťazil zaslúžene, bol v tomto súboji lepší. Najmä v druhej tretine mali domáci navrch, my sme hrali dobre iba v tretej časti."

Patrik Lušňák (útočník Slovana, autor víťazného gólu): "Pre nás to bol super zápas, nič sme v ňom nepodcenili a hrali sme dobre v obrane. V ofenzíve to bolo ešte lepšie a dali sme tri góly v druhej časti. Každý hráč odviedol vynikajúcu prácu. Vedeli sme, čo môžeme od súpera čakať, všetci sme do bodky plnili pokyny. Som rád, že to tam padlo aj mne. Barys je perfektný v útoku, majú najlepšiu presilovku v lige."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies