KHL: Slovan získal od Ufy práva na Záborského

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 10:29 • 2 min
KHL: Slovan získal od Ufy práva na Záborského

UFA - Hokejový klub Slovan Bratislava získal od Salavatu Julajev Ufa práva na slovenského útočníka Tomáša Záborského. Informovala o tom oficiálna internetová stránka ruského klubu.

slovakia

left justify in out

Hráčske práva sa týkajú iba KHL, pričom 27-ročný krídelník je momentálne zmluvne zviazaný s fínskym tímom IFK Helsinki, s ktorým sa už dohodol na pokračovaní spolupráce aj v nasledujúcej sezóne. Navyše budúcnosť Slovana v KHL je neistá, slovenský klub sa stále snaží nájsť potrebné financie na zotrvanie v nadnárodnej súťaži, v súčasnosti sa však pravdepodobnejšie javí jeho návrat do domácej extraligy, kam už podal nezáväznú prihlášku. Definitívne rozhodnutie ohľadom jeho budúcnosti by malo padnúť v júni.

 

Záborský, ktorý už uzavrel reprezentačnú kariéru, pôsobil v Ufe v závere ročníka 2013/2014. Následne zamieril do IFK Helsinki, kde bol s 47 bodmi (15+32) v 60 zápasoch najproduktívnejším hráčom tímu v základnej časti a s ôsmimi bodmi (4+4) druhým najproduktívnejším v play off. Ufa za neho získala od Slovana voľbu v piatom kole draftu juniorov KHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona