KHL: Slovan zdolal Medveščak až po predĺžení

NETKY.SK • 15 Február 2017, 07:42 • 2 min
KHL: Slovan zdolal Medveščak až po predĺžení

BRATISLAVA - Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili 5:4 po predĺžení nad hokejistami Medveščaku Záhreb v utorkovom stretnutí Kontinentálnej ligy (KHL). V zápise ako domáci tím figuroval Medveščak Záhreb, no zápas sa hral v Bratislave. Chorvátsky tím nemal k dispozícii arénu, pôvodne sa mal duel konať 17. februára v Záhrebe.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říhu v stretnutí štyrikrát viedli, no súperovi sa zakaždým podarilo vyrovnať. Duel sa musel predlžovať a druhý bod pre Bratislavčanov zariadil obranca Tomáš Kundrátek.

Slovan má po 59 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 82 bodov (skóre 137:161) a v tabuľke Západnej konferencie je na 10. mieste. Piatu sezónu v KHL uzavrie Slovan bez postupu do play-off v stredu 15. februára o 19.00 h domácim duelom opäť proti Medveščaku Záhreb.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok:

Medveščak Záhreb - HC Slovan Bratislava 4:5 po predĺžení (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1) - hralo sa v Bratislave
Góly: 10. Arkalov (L. Kozák), 29. A. Giroux, 44. Arkalov (Jankovič, Zanoški), 60. Mahbod (Glumac, D. Smith) - 9. Michal Hlinka (Skalický, Starosta), 13. Chipchura (Sersen, Kundrátek), 30. Jeglič (Plastino, A. Šťastný), 57. Musatov (A. Šťastný), 61. Kundrátek (Taffe)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše: 58. Brust (Slovan) 10 a DKZ za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Oskirko - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), 6814 divákov

Zostavy:
Medveščak: Gajdučenko - Katic, T. Larkin, Glumac, D Smith, L. Kozák - A. Giroux, Perkovich, Lessio - Zanoški, Arkalov, Jankovič - Smolec, Mahbod, Miličič
Slovan: Brust (54. - 55. a od 58. min Pogge) - Sersen, Kundrátek, Švarný, Plastino, Starosta, Bačík, M. Rosandič - Chipchura, Taffe, Cheechoo - Musatov, Jeglič, A. Šťastný - Skalický, Lušňák, Michal Hlinka - Vopelka, Šiška, S. Petráš

Medveščak pricestoval do Bratislavy s okliešteným kádrom, no aj s pätnástimi korčuliarmi Slovanu vzdoroval počas celého duelu. Skóre stretnutia otvoril V 9. min Michal Hlinka po presnej prihrávke od Skalického, ale už o 18 sekúnd neskôr vyrovnal Arkalov po dravom prieniku cez defenzívu "belasých". Fanúšikov Slovana potešil v 13. min Chipchura, keď Gajdučenka prekonal strelou švihom z ľavého kruhu.

Neúnavní Záhrebčania vyrovnali na 2:2 v 29. min zásluhou A. Girouxa a dôslednosti pred brankárom Brustom. Už o 61 sekúnd neskôr sa stav menil opäť, Jeglič z ostrého uhla prekvapil Gajdučenka a SLovan opäť viedol. Obe mužstvá potom nevyužili početnú výhodu o dvoch korčuliarov - Slovan 29-sekundovú a Medveščak 96-sekundovú.

Záhreb bojoval o body aj v III. tretine a dočkal sa tretieho gólu v 44. min zásluhou Arkalova a jeho dorážky Jankovičovho pokusu. Slovan opäť dostal do vedenia v 57. min Musatov. V závere stretnutia "vypenil" brankár Brust a do bránky musel prísť Pogge. Ten minútu pred koncom inkasoval z hokejky Mahboda a muselo sa predlžovať.

Druhý bod pre Slovan zariadil Kundrátek.

Hlasy:

Connor Cameron (tréner Medveščaku): "Je náročné hrať zápasy bez motivácie, teda bez šance postúpiť. Som však hrdý na mojich chlapcov. Z našej strany to nebol škaredý zápas."

Miloš Říha (tréner Slovana): "Obe mužstvá končia sezónu. Zápas by som rozdelil na dve časti. Na nádherné hokejové akcie a hlúposti na ľade. Tieto časti sa striedali, hráči neboli disciplinovaní a koncentrovaní."

Michal Hlinka (útočník Slovana): "Víťazstvo je doma, ale z našej strany to nebolo ideálne. V stredu musíme predviesť iný výkon, najmä pre divákov. Na tento zápas sme sa pripravili, ale neukázali sme hru, akú sme mali. Postupom času sme sa prispôsobili tempu súpera, bolo to veľmi pomalé."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona