KHL: Slovan začal s prípravou, v Česku bez maródov, tréneri chcú ďalšie posily

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 11:03 • 2 min
KHL: Slovan začal s prípravou, v Česku bez maródov, tréneri chcú ďalšie posily

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali v pondelok spoločnú prípravu na sezónu 2016/2017. Hráči slovenského účastníka KHL sa ráno stretli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a následne odcestovali na takmer dvojtýždňové sústredenie do českých Litoměříc. Hlavným dôvodom, prečo zatiaľ nemôžu trénovať v domácich podmienkach, je skutočnosť, že v júli bude v aréne Slovana prebiehať svetový šampionát v hádzanej kadetiek.

slovakia

left justify in out

Slovanisti sa v súlade s reglementom súťaže spoločne stretli v najskoršom možnom termíne, t.j. 4. júla. Na zraze boli aj útočníci Andrej Šťastný a Marek Viedenský, ktorí si odniesli nepríjemné zranenia z MS v Petrohrade, spoločné sústredenie však vynechajú. "Najdlhšie bude trvať rehabilitácia u obrancu Michala Sersena. Na zraze chýbali aj ďalší hráči, niektorí prídu až priamo na určené miesto," informoval Roman Stantien, asistent hlavného trénera Miloša Říhu.

 

Oproti minulému ročníku, v ktorom sa "belasí" dokázali prebojovať do play off a v 1. kole vypadli s CSKA Moskva, prešiel káder výraznou obmenou. Tím opustili Michael Garnett, Cam Barker, Lukáš Kašpar, Rok Tičar, Tomáš Surový či Milan Bartovič, do mužstva naopak zavítali brankár Justin Pogge, obranca Nick Plastino či útočníci Jonathan Cheechoo, Radek Smoleňák, Jakub Valský, Tomáš Kubalík, Lukáš Vopelka, Michal Hlinka a Tomáš Zigo. Najväčšou posilou by mal byť skúsený kanadský krídelník Cheechoo, držiteľ Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho strelca NHL 2005/2006 strávil uplynulé dve sezóny v Diname Minsk. "Je to veľké meno. Podáva dlhodobo stabilné výkony, má niečo za sebou. Z tohto pohľadu je to najväčšia posila," vyslovil sa Stantien. Kvalita súčasného kádra sa dá podľa neho ešte ťažko posúdiť: "Tím sa ešte len tvorí. Stále sa rokuje o možných príchodoch i odchodoch. Ako tréneri by sme ešte privítali vystuženie obrany ako i posilu do útoku."

 

Severočeské mesto poskytne hráčom ideálne podmienky pre trénovanie v predsezónnom období. Väčšinu času zaberú náročné dvojfázové tréningy. "V Litoměřiciach by sme mali absolvovať objemovú záťaž, medzi tým sú vložené prípravné zápasy, kde si budeme chcieť 'oťukať' nové posily. Ide o skôr o také spoznávanie mužstva. Posilnili ho známe mená i mladí, ambiciózni chlapci, uvidíme, kto z nich sa prebojuje do prvého tímu," dodal Stantien.

 

Z Česka sa výprava Slovana vráti v sobotu 16. júla, okrem programu v bratislavských podmienkach čaká slovanistov ešte krátke sústredenie v Maribore. V rámci neho nastúpia 27. júla na prvý prípravný duel proti Torpedu Nižnij Novgorod. Počas prípravy odohrajú celkovo 10 zápasov, z toho tri na domácom ľade. Predstavia sa aj na prestížnom turnaji Steel Cup (11. - 14. augusta), kde si zmerajú sily so švédskym Linköpingom, domácim Třincom a Vítkovicami. Súťažná sezóna KHL 2016/2017 by sa mala začať v závere augusta.

 

Plán prípravy a dôležité dátumy Slovana Bratislava:

4.-16. júla: spoločné sústredenie v Litoměřiciach

27. júla: prvé prípravné stretnutie Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod (Maribor)

29. júla: prípravný zápas HC PSG Zlín - Slovan Bratislava (Zlín)

3. augusta: prípravný zápas HC Sparta Praha - Slovan Bratislava (Praha)

4. augusta: prípravný zápas HC Kometa Brno - Slovan Bratislava (Brno)

9. augusta: domáci prípravný zápas Slovan Bratislava - HC Kometa Brno (ZŠ Ondreja Nepelu)

11. - 14. augusta: prípravný turnaj Steel Cup (Třinec) - tri zápasy v rámci turnaja

16. augusta: prípravný zápas Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb (ZŠ Ondreja Nepelu)

18. augusta: prípravný zápas Slovan Bratislava - HC PSG Zlín (ZŠ Ondreja Nepelu)

19. augusta: predstavenie mužstva v NC Centrál

22. - 25. augusta: štart súťažného ročníka KHL 2016/17



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona