KHL: Slovan začal novú sezónou prehrou s Vladivostokom

NETKY.SK • 27 August 2015, 07:12 • 2 min
KHL: Slovan začal novú sezónou prehrou s Vladivostokom

BRATISLAVA - Hokejistom Slovana Bratislava nevyšiel vstup do novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď v stredu večer prehrali pred vlastnými fanúšikmi s Admiralom Vladivostok 1:3. Najvýchodnejšie mužstvo celej súťaže oplatilo "belasým" prehru 1:4 z predchádzajúceho ročníka.

slovakia

left justify in out

Zverenci Miloša Říhu v prvej dvadsaťminútovke inkasovali z hokejky Voronina a v druhej časti s prispením Bartoviča zvýšil A. Kuznecov. Delovkou od červenej čiary skorigoval v 35. min Sersen. Domáci sa síce v III. tretine snažili o vyrovnanie, no v 47. min Jakovlev pomedzi Garnettove betóny upravil na konečných 1:3.

Najbližšie sa Slovan predstaví v piatok opäť v domácom prostredí, keď o 19.30 h privíta Amur Chabarovsk.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - streda:
HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Góly: 35. Sersen (Viedenský, A. Šťastný) - 17. Voronin (N. Lisov, M. Mamim), 33. A. Kuznecov (Alexandrov), 47. Jakovlev (Voronin, Podšenďalov)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: M. Mamin (Admiral) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bulanov, Bukin - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), 9270 divákov

Zostavy:
Slovan: Garnett - Sersen, L. Kozák, Starosta, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, Luža - Surový, V. Nedorost, L. Nagy - Jeglič, A. Šťastný, D. Skokan - Kašpar, Protaseňa, Bartovič - Skalický, Viedenský, Lušňák
Vladivostok: Nalimov - Kosmačiov, Bartulis, Glazkov, Osipov, N. Lisov, Mnacjan - Filatov, Pelletier, Bergfors - Fisenko, Lugin, Gorškov - Alexandrov, A. Kuznecov, K. Makarov - Voronin, M. Mamin, Jakovlev - Podšenďalov

Úvodná desaťminútovka veľa vzruchu na hracej ploche nepriniesla, za zmienku stají len nepresný pokus Viedenského v 6. min. Slovan sa potom ubránil presilovke súpera pri vylúčení Protaseňu. V 12. min domáci gólman Garnett zachránil betónom pri šanci Glazkova, vzápätí na opačnej strane nepochodil osamotený Kašpar a potom Nagy trafil vedľa. Prvýkrát sa skóre menilo v 17. min, keď pokus Lisova usmernil za Garnettov chrbát mladý útočník Voronin - 0:1.


Slovan mal na prelome prvej a druhej tretiny dlhú presilovku, keď najprv putoval na trestnú lavicu Pelletier a potom Mamin za faul kolenom na L. Nagya dostal trest na päť minút a do konca duelu. Skóre sa však v presilovke "belasých" nezmenilo. Druhý gól hostí pridal v presilovke A. Kuznecov, ktorého prihrávku za Garnettov chrbát usmernil Bartovič - 0:2. Netrvalo dlho a Slovan skorigoval: Starosta síce v brejku mieril iba do gólmana Nalimova, ale delovka Sersena od červenej čiary zaskočila brankára Admiralu - 1:2.


Domáci sa snažili v úvode III. tretiny vyrovnať, Sersen však od modrej pálil iba do Nalimov a Starosta v úniku trafil do brankára hostí. V 47. min hráči Admiralu zaskočili domácich a Jakovlev pomedzi Garnettove betóny zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Náskok si hostia bez problémov ustrážili.

Hlasy:

Lukáš Kašpar (útočník Slovana): "Je to niečo iné ako prípravné zápasy a každý sa do toho musí nejako dostať. Admiral to dnes zvládol lepšie ako my. V dlhej presilovke sme mali problém dostať sa do útočnej tretiny a chvíľu tam zostať. Mali sme to zahrať lepšie a dať gól. Bol by to iný zápas, ak by sme vtedy vyrovnali na 1:1."

Tomáš Surový (kapitán Slovana): "Veľmi dobre vieme, že každý bod má cenu zlata. Do ďalšieho duelu ideme s tým, že musíme vyhrať. Musíme makať naplno každý deň. Ideme ďalej. Neriešim, že to bola moja kapitánska premiéra v súťažnom zápase. Zaujíma ma iba to, aby sme vyhrávali, čo sa nám nepodarilo."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona