KHL: Slovan vypredal arénu, Surový spasiteľom

NETKY.SK • 27 December 2016, 07:46 • 2 min
KHL: Slovan vypredal arénu, Surový spasiteľom

Bratislava - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšom domácom zápase základnej časti KHL nad Spartakom Moskva 5:4 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. Posunuli sa tak na 11. miesto v tabuľke Západnej konferencie. Hrdinom duelu bol navrátilec do dresu "belasých" Tomáš Surový ktorý strelil dva góly a premenil aj samostatný nájazd. Zverenci trénera Miloša Říhu sa najbližšie stretnú v utorok 3. januára opäť doma s Amurom Chabarovsk.

slovakia

left justify in out

Slovan Bratislava - Spartak Moskva 5:4 pp a sn (0:0, 4:0, 0:4 - 0:0, 1:0)

 

Góly: 22. Surový, 28. Taffe (Cheechoo), 30. Kundrátek (Taffe, Cheechoo), 31. Surový (Šťastný, Musatov), rozh. nájazd: Jeglič - 42. Vasiljev (Mirnov), 47. Dyblenko (Radil, Stapleton), 50. Stoa (Radil), 57. Voronin (Šmeljov). Rozhodovali: Komarov, Cyplakov - Michel, Strelcov, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 10055 divákov (vypredané).

 

Slovan: Pogge – Kundrátek, Sersen, Plastino, Švarný, Ďaloga, Starosta, Bačík - Cheechoo, Taffe, Hlinka – Vopelka, Jeglič, Nedorost – Šťastný, Surový, Musatov – Skalický, Lušňák, Chipchura - Pätoprstý

 

Spartak Moskva: Bespalov – Gilroy, Provolnev, Kalinin, Dyblenko, Kirillov, Bondarev, Sergijenko – Radil, Stoa, Stapleton – Mirnov, Glazačev, Vasiljev – Šmeljov, Voronin, Leščenko – Potapov, Bobrov, Tolpeko

 

V úvode zápasu dominovali obrany oboch tímov a ani jeden nechcel spraviť chybu. Duel sa tak rozbiehal pomaly a v úvodnej desaťminútovke chýbali vyložené šance. Od 13. minúty si mužstvá vyskúšali hru 4 na 4, ale ani nižší počet hráčov na ľade výraznejšie šance neponúkol. Najväčšia prišla až v 16. minúte, keď Jeglič zľava naservíroval prihrávku Vopelkovi, ale Bespalov jeho prudkú strelu vyrazil.

 

Slovanu vyšla výborne druhá tretina, počas ktorej dokázal súperovi streliť štyri góly. Už v 22. minúte sa presadil Surový, keď vybojoval puk v strednom pásme a delovkou z ľavého kruhu poslal domácich do vedenia - 1:0. V 28. minúte vyšla "belasým" rýchla kontra a bolo 2:0. Cheechoo potiahol puk do pásma, poslal krížnu prihrávku na Taffeho a ten prekonal Bespalova. V 30. minúte nabil Taffe v presilovke Kundrátkovi a o 50 sekúnd zvýšil na 4:0 svojím druhým gólom opäť Surový.

 

Hostia tak išli do tretej tretiny za veľmi nepriaznivého stavu, ale dokázali vyrovnať. Už v 42. minúte znížil Vasiljev, o štyri neskôr pridal druhý gól Sparatku Dyblenko a v 50. upravil na rozdiel gólu Stoa. "Belasí" si nedokázali postrážiť ani tesný rozdiel a v 57. minúte zariadil predĺženie Voronin. V ňom gól nepadol a tak rozhodol o tesnej výhre Slovana až v nájazdoch Jeglič.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona