KHL: Slovan vyhral na ľade obhajcu titulu Metallurgu Magnitogorsk 3:2

NETKY.SK • 6 September 2014, 15:22 • 2 min
KHL: Slovan vyhral na ľade obhajcu titulu Metallurgu Magnitogorsk 3:2

MAGNITOGORSK - Hráči Slovana Bratislava naplno bodovali aj vo svojom druhom vystúpení v novom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

slovakia

left justify in out

V sobotu sa víťazstvom 3:2 postarali o prekvapenie na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk.
      

Domáci favorit sa ujal vedenia hneď v úvode vďaka využitej dvojnásobnej presilovke, Slovan ale ešte v prvej časti odpovedal v rovnakej výhode z hokejky Václava Nedorosta a Milan Bartovič potom poslal svoj tím do vedenia. Metallurg v druhej tretine dominoval a v polovici duelu zmazal manko, v tretej časti ale Ladislav Nagy v presilovke štvrtým gólom v sezóne rozhodol o cennom triumfe Slovana.
      

Ďalší duel v rámci trojzápasového tripu na ľade súperov odohrajú zverenci trénera Rostislava Čadu v pondelok o 15.00 SELČ v Jekaterinburgu proti domácemu Avtomobilistu.

      Metallurg Magnitogorsk - Slovan Bratislava 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
      Góly: 4. Kovář (Lee, Mozjakin), 29. Grigorenko (Kosov) - 9. Nedorost (Nagy), 17. Bartovič (Murley, Tičar), 50. Nagy (Baranka, Jeglič). Rozhodovali: Kadyrov, Safjuľov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.
      Metallurg Magnitogorsk: Košečkin – Birjukov, Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, S. Tereščenko – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Platonov, Brent, Osala – Kosov, Kamenev, Jakucenia – Pare, Junkov, Timkin - Grigorenko
      Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, White, Ölvecký
      
Slovan nastúpil v rovnakej zostave ako v domácej víťaznej premiére proti Medveščaku, hneď v úvode sa ale musel brániť a už po 69 sekundách Backlund zasahoval proti strele Leeho. Vzápätí putoval za sekanie na trestnú lavicu Brejčák a hneď po ňom aj Sersen, čo znamenalo dlhú presilovku domácich o dvoch hráčov. Metallurg súpera zavrel v obrannom pásme a dve sekundy pred návratom Brejčáka sa presadil Kovář strelou z ľavej strany k bližšej žrdi - 1:0. Dvojnásobnú početnú výhodu mal potom k dispozícii aj Slovan a bleskovo ju využil. Nagyovu strelu z prvej Košečkin vyrazil betónom len pred Nedorosta a ten pohotovo bekhendom do odkrytej bránky vyrovnal v 9. minúte na 1:1. O šesť minút neskôr Pare v dobrej šanci prevetral betóny Backlunda, skóre sa ale opäť menilo na druhej strane. V 17. minúte po brejku 3 na 2 naservíroval Murley milimetrovou krížnou prihrávkou puk Bartovičovi a ten ho zasunul za chrbát bezmocného Košečkina - 1:2. Devätnásť sekúnd pred prvou sirénou ešte Backlund vygumoval v čistej šanci Zaripova.
      

Na začiatku druhej časti Slovan nepotrestal vylúčenie Timkina a nepresadili sa ani Hudáček so Surovým v nájazde dvoch na jedného. Metallurg potom postupne zvyšoval obrátky a súpera dostávala pod tlak najmä elitná formácia domácich. Švédsky brankár "belasých" dlho odolával, v 29. minúte ale kapituloval, keď jeho obrancovia nechali medzi kruhmi úplne voľného Grigorenka a ten zoči-voči Backlundovi nezaváhal - 2:2. Slovan išiel o chvíľu neskôr opäť do oslabenia a bol v jasnej defenzíve, napriek tomu v oslabení pohrozil v brejku aktívny Nagy. V 34. minúte mal "tutovku" na hokejke Brent po prihrávke Leeho, sám pred Backlundom ale príliš dlho váhal s koncovkou a Metallurg nedokázal skórovať ani v následnej presilovke pri vylúčení Whitea. Domáci mali hernú i streleckú prevahu, Grigorenko ale zblízka trafil Backlunda iba do pravého ramena a Netík na druhej strane delovkou neprestrelil Košečkina. Po druhej tretine tak svietil na tabuli nerozhodný stav.
      

Nagy si hneď na začiatku tretej časti "vytiahol" Košečkina z bránky, z uhla ale ani nevystrelil, ani neprihral presne. Slovan potom ustál ďalšie oslabenie a v 46. minúte sa v dvoch šanciach za sebou ukázali Ölvecký a Bartovič. Hostia sa obetavo bránili lavínovitým útokom Metallurgu a nebáli sa ani zaútočiť, tlak favorita už nebol taký výrazný ako v druhej dvadsaťminútovke. V 49. minúte sa po rýchlom protiútoku ocitol vo veľkej šanci Ölvecký, zblízka už ale nedokázal bekhendom pretlačiť puk za Košečkina. V následnej presilovke sa ale už Bratislavčania tešili - Baranka našiel na pravej strane Nagya a ten tvrdou strelou bez prípravy prekonal Košečkina gólom na 3:2. V 53. minúte mal na hokejke vyrovnanie Kovář, no puk neprepasíroval cez obrancu do odkrytej bránky. Záver patril tlaku Metallurgu v snahe o vyrovnanie, hostia sa ale ubránili aj pri šanci Leeho štyri minúty pred koncom i pri viac ako 90 sekúnd trvajúcej hre Metallurgu bez brankára.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona