KHL: Slovan vyhral doma prvýkrát od 1. októbra

NETKY.SK • 3 November 2014, 07:17 • 2 min
KHL: Slovan vyhral doma prvýkrát od 1. októbra

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava sa prvýkrát od 1. októbra tešili v Kontinentálnej hokejovej lige z víťazstva v domácej Slovnaft Arene, keď zdolali Admiral Vladivostok slovenského trénera Dušana Gregora 4:1.

slovakia

left justify in out

Bratislavčania podali po tohtotýždňových prehrách s hráčmi Novosibirska a Chabarovska zlepšený výkon a základ víťazstva položili tromi gólmi v prvej tretine. V ďalšom priebehu mali duel pod kontrolou a súperovi toho veľa nedovolili. Belasí majú na svojom konte po nedeli 32 bodov, doma ich získali dvanásť. V tabuľke Západnej konferencie je Slovan na 8. mieste s jednobodovým mankom na Lokomotiv Jaroslavľ.


Slovan teraz čakajú dva zápasy na ľadoch súperov, najskôr sa predstaví v stredu 5. novembra v Novosibirsku a potom o dva dni neskôr v Astane. Do Slovnaft Areny zavítajú zverenci Petriho Matikainena 12. novembra, keď privítajú tretíkrát v sezóne hokejistov Medveščaku Záhreb. 

Hokej - Kontinentálna hokejová liga - nedeľa: 

Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 4:1 (3:0, 1:0, 0:1) 
Góly: 9. Tičar (Sersen, Jeglič), 13. Sersen (Baranka, Netík), 20. Baranka (Netík), 28. Surový (L. Hudáček) - 52. Lisov (Lisin, I. Zubov) 
Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Karabanov - Kučava, Novikov, 8902 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Janus - Foster, Sigalet, Sersen, Baranka, Štajnoch, V. Mihálik - L. Hudáček, Surový, Bartovič - Netík, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, T. Rachůnek - A. Šťastný, Bližňák, Lunter 
Vladivostok: Proskuriakov (21. Nalimov) - Kuzmin, Osipov, Lisov, J. Kolář, Zemčionok, Volodin, od 25. Beľakov - Sigariov, Zubov, Bergfors - K. Makarov, Lisin, Ugarov - Podšenďalov, Viačeslav Ušenin, Vladislav Ušenin - K. Sokolov, F. Schütz, A. Kuznecov 
 

Slovan po dvoch domácich prehrách začal aktívnejšie, dobrú príležitosť na otvorenie skóre spálil Nedorost. Vladivostok sa snažil znepríjemňovať domácu rozohrávku už v strednom pásme. V 9. min dostal Tičar ideálnu prihrávku do jazdy a napálil to švihom ponad Proskuriakovovu lapačku do siete - 1:0. V 13. min sa pri presilovke dostala zblokovaná strela Baranku k Sersenovi, ktorý mieril z ľavého kruhu prakticky do rovnakého miesta ako predtým Tičar - 2:0. Hostia hrýzli v početnej výhode, Janus zlikvidoval tutovku Bergforsa. V závere prvej časti hry pri ďalšej presilovke neudržal Proskuriakov strelu Baranku a puk sa dokĺzal tretíkrát za bránkovu čiaru. 


V 28. min najskôr aj so šťastím zachránil Janus pri strele Volodina a z protiútoku sa štvrtýkrát tešili domáci hráči. Akciu Hudáčka zakončil Tomáš Surový do prázdnej bránky, v ktorej už stál Ivan Nalimov. Slovan mal hru pod kontrolou a jeho hráči si utvárali aj ďalšie šance na skórovanie. V tretej časti hry potvrdili domáci tri body. Slovanisti nepúšťali hráčov Admiralu pred Janusa a dlho držali puk na svojich hokejkách. Východoruský celok už nemal silu a ani vôľu urobiť niečo so zápasom. V 52. min však po skončení domácej presilovky zakončil rýchlu akciu za Janusov chrbát Lisov a hostia ožili. Hra mala až do záveru spád, jazdilo sa z jednej strany na druhú, slovanisti si však už víťazstvo nenechali vziať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies