KHL: Slovan vstúpil do sezóny úspešne, zdolal Medveščak 5:2

NETKY.SK • 5 September 2014, 07:21 • 2 min
KHL: Slovan vstúpil do sezóny úspešne, zdolal Medveščak 5:2

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava uspeli vo svojom úvodnom vystúpení v sezóne 2014/2015 v Kontinentálnej hokejovej lige, keď vo štvrtok pred vlastnými fanúšikmi zdolali chorvátsky Medveščak Záhreb 4:2. Bratislavčania vôbec prvýkrát v histórii zvíťazili v prvom súťažnom súboji sezóny.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Rostislava Čadu viedli dvomi gólmi Ladislava Nagya, slovenský reprezentant skóroval v presilovke aj oslabení. Anderson v druhom dejstve skorigoval na 1:2, v úvode tretieho znížil na 2:3 St. Pierre, keď predtým sa do streleckej listiny zapísal obranca Sersen. V 57. min upravil na 4:2 L. Hudáček a v o minútu neskôr skompletizoval hetrik L. Nagy. Rodák zo Šace dosiahol vôbec prvý trojgólový zápis Slovana v KHL, pred ním sa to nepodarilo inému hráčovi. 

 

Najbližšie sa Slovan Bratislava predstaví v KHL v sobotu 6. septembra o 13.00 h na ľade úradujúceho víťaza Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk, kde začne trojzápasovú šnúru u súperov. Doma opäť nastúpi v nedeľu 14. septembra proti Nižnému Novgorodu. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - štvrtok: 

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 5:2 (2:0, 1:1, 2:0) 
Góly: 7. L. Nagy (V. Nedorost), 11. L. Nagy (Bartovič), 29. Sersen (Jeglič), 57. L. Hudáček (Netík, Surový), 58. L. Nagy (Vondrka) - 27. M. Anderson (Haydar), 41. St. Pierre (Pelletier, Mathieu Carle) 
Vylúčení: 12:15 na 2 min, navyše: L. Hudáček (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Belov, Rogačov - Zacharenkov, Sadovnikov (všetci Rus.), 10 055 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, J. Brejčák, V. Mihálik - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, L. Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, P. White, Ölvecký 
Medveščak: Dekanich - Mathieu Carle, Martinovič, Flood, Morrisonn, Hutschinson, Popovic - Glumac, A. Murray, Bjorkstrand - B. Thomas, St. Pierre, Pelletier - Haydar, Krog, M. Anderson - Stewart, M. Rodman, Hedden 
 

Hokejisti domáceho Slovana začali aktívne, no zabrzdilo ich vylúčenie Brejčáka. Belasí oslabenie bez väčších problémov 'ustáli' a vzápätí hrali presilovku Bratislavčania. Po necelej minúte ju využil Ladislav Nagy, keď V. Nedorost vybojoval puk za bránkou od gólmana Dekanicha a skúsený krídelník otvoril skóre duelu - 1:0. Aj ďalší priebeh súboja bol poznačený vylúčeniami, rozhodcovia nekompromisne trestali najmä nedovolené zákroky hokejkou. Pri vylúčení Sigaleta unikol hosťujúcej defenzíve L. Nagy a v oslabení zvýšil vedenie Slovana na 2:0. Slovan mal výraznú prevahu, no nedokázal navýšiť svoje vedenie. 

 

V 27. min po chybnom vykorčuľovaní brankára Backlunda skorigoval Anderson, no o necelé dve minúty neskôr pridal tretí gól domácich obranca Sersen, ktorý v početnej výhode prestrelil Dekanich. V závere druhej časti Slovan nezužitkoval dvojminútovú presilovku o dvoch korčuliarov a po druhej prestávke pykal, keď vylúčenie V. Nedorosta potrestal St. Pierre - 3:2. 

 

V celom priebehu tretieho dejstva sa hostia zo Záhrebu snažili vyrovnať, no ich snahu ukončil v 57. min gólom na 4:2 L. Hudáček. Definitívnu bodku za duelom dal Ladislav Nagy, ktorý tak skompletizoval hetrik. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies