KHL: Slovan v prestrelke nestačil na Dinamo Minsk

NETKY.SK • 21 Január 2015, 07:03 • 2 min
KHL: Slovan v prestrelke nestačil na Dinamo Minsk

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava neuspeli v utorkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), tímu Dinamo Minsk podľahli 4:6.

slovakia

left justify in out

"Belasí" museli neustále doťahovať náskok súpera, no chybami v defenzíve a nepresnosťami v rozohrávke sa pripravili o šancu bodovať. 

 

Na prvé dva góly hostí ešte Slovan odpovedal presnými zásahmi L. Hudáčka a Jegliča, L. Nagy potom znižoval na 3:4 a Tičar na 4:5. V závere už Bratislavčania nemali dostatok síl ani na skorigovanie výsledku. 

 

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 49 duelov dovedna 57 bodov so skóre 114:140, Dinamo Minsk nazbieralo o 30 bodov viac. Po štvrtku strácajú Bratislavčania na 8. priečku znamenajúcu prienik do play-off sedem bodov. 

 

V utorok odohral Slovan tretí domáci duel za sebou, nezískal v nich ani bod. Vo štvrtok 22. januára ukončí sériu súbojov pred vlastnými fanúšikmi, keď o 19.00 h privíta Atlant Mytišči. 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok: 

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:6 (2:2, 1:2, 1:2) 
Góly: 17. L. Hudáček (L. Nagy), 20. Jeglič (Netík, Tičar), 37. L. Nagy (Murley, L. Hudáček), 47. Tičar (Barker) - 3. Razvadovskij (Krajíček), 15. Ellison (Vesce, Linglet), 26. Szczechura (Bailen), 35. Ellison (Cheechoo, Bailen), 42. Krajíček (Szczechura), 48. Stepanov (Linglet) 
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Bondar - Meňšich, Fatejev (všetci Rus.), 7856 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Godla - Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, V. Mihálik - A. Šťastný, Surový, Ölvecký - L. Hudáček, Murley, L. Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Kudrna, P. White, M. Lunter 
Minsk: Taylor - Goroško, Krajíček, Bailen, Nogočiov, Lisovec, Švarný, Kaznadej - Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj - Vesce, Ellison, Linglet - Gavrus, Kulakov, Meleško - Stepanov, Kitarov, Razvadovskij 
 

Slovan v domácom súboji nezačal dobre a už od 3. min prehrával - Razvadovskij unikol po pravej strane a ľahkou strelou nechytal Godlu "na hruškách". Druhý presný zásah Dinama Minsk pridal v 15. min Ellison, ktorý z prvej zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Situáciu pre "belasých" mohol vzápätí skomplikovať Szczechura, ale v úniku trafil iba do žŕdky. Slovan potom využil dve presilovky - v prvej L. Hudáček doklepol za Taylora svoju odrazenú strelu a v druhej Jeglič po samostatnej práci našiel voľný priestor v bránke hostí. 

 

V druhej časti sa hokejisti Dinama Minsk opäť dostali do dvojgólového vedenia. Najprv Szczechura v 26. min prestrelil z prvej Godlu a následne Ellison v presilovke prekonal domáceho gólmana strelou spomedzi kruhov. Za Slovan skorigoval opäť v početnej výhode L. Nagy, ktorý bol na konci kombinácie s Murleym a L: Hudáčkom - 3:4. 

Hneď na začiatku III. tretiny po chybe domácej defenzívy pridal piaty gól hostí obranca Krajíček delovkou z ľavého kruhu. Tičar síce vzápätí znížil, no o 47 sekúnd neskôr Stepanov opäť prekonal z pravej strany Godlu a bolo 4:6. V závere stretnutia už Slovan nemal dostatok síl ani na skorigovanie výsledku, najväčšiu šancu mal v 55. min L. Nagy. Na gól domácim nepomohla ani hra bez brankára. 

Hlasy: 
Petri Matikainen (tréner Slovana): "Po Diname Moskva je toto úplne niečo iné, nedokázali sme nadviazať na sobotňajší zápas. Po mentálnej stránke sme začali zápas zle, lebo sme inkasovali rýchly gól. Špeciálne proti Dinamu Minsk, náročnému súperovi s dobrým korčuľovaním." 

Ľubomír Pokovič (tréner Dinama Minsk): "Bol to veselý zápas s množstvom gólom. Slovan nás síce doťahoval, ale napokon sme uspeli. Sme spokojní s bodmi a strelenými šiestimi gólmi. Je to pre nás dôležité víťazstvo." 

Michal Sersen (obranca Slovana): "Dnes to bolo veľmi zlé, úplne odlišný zápas ako v sobotu proti Dinamu Moskva. Súper nebol lepší, ale my sme mu dovolili zobrať všetky body. Pri každom inkasovanom góle sme mohli niečo spraviť, dnes sme si to prehrali sami." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies