KHL: Slovan v nájazdoch zdolal Dinamo Minsk

NETKY.SK • 30 September 2014, 07:18 • 2 min
KHL: Slovan v nájazdoch zdolal Dinamo Minsk

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava uspeli v pondelkovom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď bieloruské mužstvo Dinamo Minsk zdolali po samostatných nájazdoch 3:2.

slovakia

left justify in out

"Belasí" síce previedli v úvodnom dejstve vynikajúci výkon, no Miľčakova v bránke súpera neprekonali ani raz. Podarilo sa to až v 28. min v presilovke Václavovi Nedorostovi, no onedlho vyrovnal Szczechura. Dôraz Andreja Šťastného zabezpečil Slovanu v 42. min vedenie 2:1, ale Gavrus v početnej výhode vyrovnal na 2:2 a muselo sa predlžovať. Neskôr nasledovali aj samostatné nájazdy a v nich rozhodol o triumfe domácich topkanonier Ladislav Nagy. 

 

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z desiatich duelov 15 bodov so skóre 24:26, Minsk nazbieral o tri body viac. Po pondelku figurujú Bratislavčania na 7. mieste tabuľky Západnej konferencie. Najbližšie sa Slovan predstaví v stredu 1. októbra o 19.00 h na domácom ľade proti lotyšskému tímu Dinamo Riga, zverenci trénera Petriho Matikainena potom od pondelka 6. októbra absolvujú šnúru duel u súperov - v Petrohrade, Rige a Minsku. 


Kontinentálna hokejová ligy (KHL) - pondelok: 
Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 28. V. Nedorost (Vondrka, L. Nagy), 42. A. Šťastný (Netík), rozhodujúci sam. nájazd L. Nagy - 31. Szczechura (Kaľužnyj, Cheechoo), 51. Gavrus (Bailen, Miľčakov) 
Samostatné nájazdy: L. Nagy - 1:0, Ellison - nedal, Netík - 2:0, Szczechura - nedal 

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker (Švaj.), Anisimov - Parfionov, Sysujev (všetci Rus.), 8025 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, Foster, Baranka, Štajnoch, Starosta, J. Brejčák - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Murley, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, L. Hudáček - Netík, A. Šťastný, Lunter 
Minsk: Miľčakov - Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačov, Šinkevič, Lisovec - Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj - Vesce, Ellison, Linglet - Kulakov, Kitarov, Meleško - Zacharov, Razvadovskij, Gavrus - Pavlovič 
 

Hráči Slovana vstúpili do duelu aktívne a v úvodnej tretine predviedli doteraz asi najzaujímavejší hokej v tejto sezóne. Vypracovali si viacero gólových príležitostí, no nenašli recept na gólmana Miľčakova. V 4. min trafil Surový len do brankára súpera, do ktorého vzápätí mieril aj L. Nagy. Na opačnej strane nepochodili Cheechoo ani Ellison. Neujali sa ani pokusy Fostera a Netíka na jednej, ani strely Meleška a Ellisona na druhej strane.

 

Na začiatku II. tretiny dvakrát neuspel Nagy, bránku Miľčakova odklial až v 28. min v početnej výhode V. Nedorost, ktorého medzi kruhmi našiel Vondrka - 1:0. Radosť Slovana trvala necelé tri minúty, pretože v 31. min sa hostia usadili v útočnom pásme a po "vyšachovaní" domácej obrany vyrovnal do odkrytej bránky Szczechura - 1:1. V poslednej minúte druhého dejstva sa puk dostal za Miľčakova, no arbitri po porade s vedeocentrálou v Moskve neuznali gól pre hru "belasých" so zdvihnutou hokejkou. 

 

V úvode tretej časti doplatili hostia na nekoncentrovanosť gólmana - nahodený puk na zadný mantinel pozorne sledoval A. Šťastný a do poloodkrytej bránky poslal ho za chrbát dozorientovaného Miľčakova. Hráči Dinama sa snažili o vyrovnanie, ktorého sa dočkali v 51. min v početnej výhode - držanie Surového potrestal po 24 sekundách Gavrus strelou pomedzi Janusove betóny - 2:2. Asistenciu si pripísal aj brankár Miľčakov, stal sa len druhým gólmanom v tejto sezóne s gólovou prihrávkou po Vasilijovi Košečkinovi z Metallurgu Magnitogorsk. V 55. min mohol rozhodnúť hviezdy Cheechoo, no Janus bol pozorný a vychytal hosťujúceho útočníka. V predĺžení spálil veľkú šancu L. Nagy a v nájazdoch o triumfe Slovana rozhodol práve Nagy. 


Hlasy: 
Jaroslav Janus (brankár Slovana): "Mohli sme získať aj tri body, ale inkasoval som lacný gól pomedzi nohy. Hrali sme až do konca a som rád, že sme uspeli v nájazdoch. Najdôležitejšie je, že sme zvíťazili. V nájazdoch som vedel, že chcem napraviť chybu a podarilo sa." 

Václav Nedorost (útočník Slovana): "Verím, že naše sebavedomie bude rásť. Zatiaľ nám to tam nepadá, ale snáď to bude už len lepšie lepšie." 

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Bol to náročný duel. Hrali sme lepšie ako naposledy doma proti Medveščaku. Najmä v prvej polovici duelu sme si vytvorili mnoho šancí a dali prvý gól. Potom sme strácali puky. Brankár Janus nás podržal, chytal veľmi dobre. Najmä doma musíme súpera zatlačiť a dávať viac gólov. Máme stále pred sebou veľa práce, najmä na mentálnej stránke hráčov. Naše výkony musia byť stabilnejšie, základom je trpezlivosť." 

Ľubomír Pokovič (tréner Dinama Minsk): "Slovan začal lepšie a mal niekoľko šancí. Hru sme potom vyrovnali a mali sme dostatok šancí rozhodnúť duel. Nájazdy nám nevyšli, Slovanu to tam padlo." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona