KHL: Slovan tretíkrát v sezóne prehral s Medveščakom

NETKY.SK • 13 November 2014, 07:20 • 2 min
KHL: Slovan tretíkrát v sezóne prehral s Medveščakom

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali tretí duel po sebe v Kontinentálnej lige, keď v stredu na vlastnom ľade neuspeli s Medveščakom Záhreb 1:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Slovenský účastník KHL síce vďaka trestnému strieľaniu Roka Tičara ukončil po 113 minútach a 9 sekundách neprestrieľnosť brankárov Medveščaku vo vzájomných zápasoch, ale napokon rozhodol v rozstrele samostatných nájazdoch o bode navyše pre chorvátske mužstvo Pascal Pelletier. 

Oba tímy sa stretli v tejto sezóne už piatykrát, posledný tretíkrát v Slovnaft Arene. Medveščak sa tešil z troch výhier, Slovan z dvoch. Na Bratislavčanov teraz čaká ďalší výjazd, v nedeľu 16. novembra nastúpia v Helsinkách proti Jokeritu, potom absolvujú súboje s Atlantom Mytišči a v Rige s Dinamom. Doma sa najbližšie predstavia 25. novembra proti Lokomotivu Jaroslavľ. Slovanu po prehre patrí v tabuľke Západnej konferencie KHL 10. miesto, na postupové priečky do play-off mu chýbajú štyri body. 

Kontinentálna hokejová liga - streda: 
Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1) 
Góly: 54. Tičar (z tr. strieľania) - 6. Pelletier (Katic), rozhodujúci sam. nájazd Pelletier 
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: 20. Štajnoch (Slovan) 5+DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Kulakov - Aľošin, Sazonov, 8728 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Backlund - Štajnoch (26. Luža), Sigalet, Sersen, Baranka, J. Brejčák, V. Mihálik - L. Nagy, Surový, Š. Ružička - Netík, V. Nedorost, Vondrka - Jeglič, Tičar, Bartovič - A. Šťastný, Bližňák, Lunter 
Medveščak: Owuya - Flood, Martinovič, M. Carle, Morrisonn, Hutchinson, Kinrade - Palushaj, M. Anderson, Thomas - Segal, J. Wright, Bjorkstrand - Glumac, Andrew Murray, Perkovich - Katic, St. Pierre, Pelletier 
 

V 6. min sa hostia ujali vedenia, nekrytý Pelletier dostal počas presilovky prihrávku pred bránku a na dvakrát poslal puk do siete. Slovan sa nedokázal presadiť cez pozorne brániacich hráčov Medveščaku, ktorí výborne pokrývali najmä modrú čiaru. Bojovalo sa predovšetkým o stredné pásmo a šancí bolo minimum. Slovan vážnejšie ohrozil Owuyu až po aktivite štvrtého útoku v závere prvej časti hry, strely však lietali okolo bránky hostí. V poslednej minúte úvodnej dvadsaťminútovky išiel predčasne pod sprchy Štajnoch po zrážke s Mathieuom Carlem v rohu za bránkou Medveščaku. 


Po prestávke unikol v oslabení Netík, ale jeho pokus o bekhendový blafák skončil v Owuyovej lapačke. Slovan prežil dlhé oslabenie, jeho výkon išiel nahor a vyrovnať mohli Ružička i Lunter. Na opačnej strane zlikvidoval Backlund tutovky Martinoviča i Andersona. Záver druhej časti hry patril aj vďaka presilovke chorvátskemu tímu, ale Backlund bol oporou Slovana. 

 

V tretej tretine sa domáci snažili niečo urobiť s výsledkom, proti pozornej defenzíve Medveščaku však boli bezzubí. Pozor si musel dávať aj Backlund, keďže Záhrebčania neustále hrozili z rýchlych brejkov. V 54. min premenil po faule na Milana Bartoviča nariadené trestné strieľanie Rok Tičar a vyrovnal. Slovan mal potom viacero dobrých možností na strhnutie výsledku na svoju stranu. V čase 59:35 min nariadili arbitri za úmyselné posunutie bránky súpera trestné strieľanie, Tičar však trafil len betóny Owuyu. 

V predĺžení prežili Bratislavčania oslabenie po vylúčení Sigaleta a o výsledku rozhodli samostatné nájazdy, víťazný gól si pripísal Pascal Pelletier. 

Hlasy: 
Petri Matikainen (tréner Slovana): "Prvú tretinu zápasu sme prespali v mysliach i fyzicky. Nehrali sme od začiatku dobre. Našťastie sme dostali iba jeden gól. Od druhej tretiny sme sa prebrali, začali hrať oveľa lepšie, utvárali sme si šance. Dnes som spokojný s polovicou zápasu, myslím druhú. Viac sme sa tlačili k bránke, utvárali príležitosti. Aj jeden bod je dobrý, ale potrebujeme ich viac, ak chceme zostať v hre o play-off. Bol to náročný zápas. Presilovky boli z našej strany zlé, ani jedna formácia v nich nič nespravila. Musíme na tom veľmi popracovať.“ 

Douglas Shedden (tréner Medveščaku): "Máme radosť z víťazstva i zo štýlu, ktorým sme hrali. Dnes nás podržal brankár, vlastne obaja gólmani mali skvelé zákroky. V závere sme čelili dvom trestným strieľaniam, z jedného sme mohli inkasovať rozhodujúci gól a stálo by nás dobre rozohraný zápas. Bol to akoby duel o play-off, som spokojný s víťazstvom." 

Rok Tičar (útočník Slovana): "Opäť sme nedokázali dať gól, aj keď sme mali dostatok šancí. Snažíme sa strieľať, nedávame góly. Musíme sa viac tlačiť do bránky, bojovať o každý puk pred ňou. V tomto biznise je vždy tlak a toto obdobie nie je výnimkou. Stále sme ako jedna rodina, tím pracuje a čoskoro sa podľa mňa môže karta obrátiť." 

Štefan Ružička (útočník Slovana): "Bolo to celkom dobré, cítil som sa dobre fyzicky i psychicky. Pred zápasom som bol trocha nervózny, lebo som dva týždne nehral žiaden duel. Chalani mi na ľade pomohli, len škoda, že sme nevyhrali stretnutie a nezobrali tri body. Aj jeden bod stačí. Už som mal v kariére krízu, že som nedal gól sedemnásť zápasov. Verím, že sa to už nestane. Každý hráč si musí čo najrýchlejšie zvyknúť na systém a zapadnúť do tímu." 

Tomáš Surový (útočník Slovana): "Dnes sme nerobili chyby ako v predchádzajúcich zápasoch doma. Keď však prídu šance, musíme dať góly, aby sme získali body. Bez nich to nejde, lebo sme momentálne na priečkach mimo play-off. Jedine body nás vrátia do boja o vyraďovaciu časť." 

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Každý zápas sa nedá vyhrať, ale ak chceme bojovať o play-off, musíme víťaziť oveľa častejšie. Nie je nič stratené, pred sebou máme ešte veľa zápasov. Trápime sa doma, vonku sa nám hrá lepšie, sme uvoľnenejší. Doma musíme tvoriť - a to nám nejde.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies