KHL: Slovan stále stopercentný, uspel aj v Jekaterinburgu

NETKY.SK • 8 September 2014, 17:55 • 2 min
KHL: Slovan stále stopercentný, uspel aj v Jekaterinburgu

JEKATERINBURG - Hráči Slovana Bratislava zvíťazili aj v treťom vystúpení v sezóne 2014/2015 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

slovakia

left justify in out

Slovenský účastník nadnárodnej súťaže vyhral v pondelok na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg 3:1. O úvodný gól "belasých" sa postaral v 26. min počas presilovej hry Tomáš Netík, víťazný zásah si pripísal necelých osem minút pred koncom riadneho hracieho času Milan Bartovič. Poistku pridal v záverečnej minúte do prázdnej bránky Tomáš Surový. 

 

Slovan vrátil súperovi zo štvrtého najväčšieho ruského mesta lanskú prehru. Pred rokom s Avtomobilistom dostal debakel 1:8. Avtomobilist sa v minulej sezóne prebojoval do play-off a teraz chce tento úspech minimálne zopakovať. Z prvých troch zápasov má na svojom konte tri body, keď prehral v Kazani a zdolal doma Medveščak Záhreb. 

 

Zverenci Rostislava Čadu sú po troch dueloch stopercentní, najprv zdolali minulý štvrtok doma chorvátsky Medveščak Záhreb 5:2 a potom uspeli aj v sobotu na ihrisku obhajcu Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk (3:2). 

Najbližšie sa Slovan Bratislava predstaví v KHL v stredu 10. septembra o 17.30 h SELČ na ľade Ak Bars Kazaň, bude to preň tretí z troch zápasov u súpera za sebou. Doma opäť nastúpi v nedeľu 14. septembra proti Nižnému Novgorodu. 

 

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok: 
Avtomobilist Jekaterinburg - Slovan Bratislava 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) 
Góly: 40. Lazarov (Viklund, Petružálek) - 26. Netík (L. Hudáček), 53. Bartovič (Murley, Tičar), 60. Surový (Netík) 
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Karabanov, Kulakov - Koršak, Černyšov (všetci Rus.), 2500 divákov 

 

Zostavy: 
Jekaterinburg: Jakub Kovář - Viklund, Lepistö, Megalinskij, Metľuk, Triamkin, A. Antonov, Žurovaľov, Voropajev - Simakov, Lazarov, Petružálek - Golyšev, Krysanov, Bumagin - Jefimov, Jemelejev, Lapenkov - N. Komarov, E. Lewandowski, Garejev 


Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, J. Brejčák, V. Mihálik, Luža - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, L. Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, Ölvecký, P. White 

 

Hlas (zdroj: www.hcslovan.sk): 
Rostislav Čada (tréner Slovana): "My sme v dnešnom zápase boli veľmi aktívni, o čom svedčí počet striel a príležitostí, ktoré sme mali. Urobili sme v závere druhej tretiny zbytočnú chybu, ktorá nás pribrzdila. V poslednej tretine sme sa dokázali vrátiť do zápasu, utvorili sme si šancu dvaja na jedného, ktorú sme využili. Bojovnosťou a taktickou disciplínou sme kontrolovali zvyšok stretnutia." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona