KHL: Slovan si vybral na drafte aj Féherváryho, ocenenie pre Barkera

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 14:33 • 2 min
KHL: Slovan si vybral na drafte aj Féherváryho, ocenenie pre Barkera

MOSKVA - Jediný slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige HC Slovan Bratislava siahol na vstupnom drafte KHL po štyroch rodákoch spod Tatier. Ako informoval oficiálny klubový web, mužstvá si na tradičnom podujatí, ktoré sa uskutočnilo v Moskve, vyberali mladých hokejistov z ročníkov 1999.

slovakia

left justify in out

Slovan zastupoval v hlavnom meste Ruska výkonný riaditeľ klubu pre KHL Alexej Jaškin. V prvom kole ohlásili "belasí" útočníka Adama Rúžičku. Sedemnásťročný center začínal s hokejom v bratislavskom Ružinove, v doraste sa potom presunul do Slovana. Od sezóny 2014/15 pôsobí robustný center (194cm, 95kg) v Pardubiciach, kde sa už vo svojom mladom veku stabilne presadzuje v juniorskej kategórii. Ružička takisto patrí medzi stabilných členov slovenskej reprezentácie, v aktuálnom ročníku si pripísal štarty za výber sedemnástok, predstavil sa aj na svetovom šampionáte do osemnásť rokov.

 

Druhým hráčom je zatiaľ len šestnásťročný obranca Martin Fehérváry, aktuálne hrajúci za juniorský celok švédskeho Malmö Redhawks. Bratislavský odchovanec pôsobí na severe Európy už dve sezóny, v uplynulej dokonca odohral štyri stretnutia v najvyššej švédskej súťaži SHL. Fehérváry obliekol slovenský dres v prípravných stretnutiach slovenskej reprezentácie do sedemnásť rokov, štartoval aj na šampionáte osemnástok.

 

V treťom kole siahol Slovan po hráčovi HC Oceláři Třinec a slovenskom reprezentantovi Milošovi Romanovi. Hokejista, ktorý hrá na pozícii centra, nastupuje vo výberoch Slovenska už od svojich šestnástich rokov, v nedávno skončenej sezóne sa rovnako ukázal na šampionáte do osemnásť rokov. Na klubovej úrovni patrí Roman medzi veľké opory Třinca, v ročníku 2015/16 si pripísal v 44 zápasov 47 bodov.

Štvrté kolo draftu vymenili "belasí" so Sibirom Novosibirsk za práva na českého útočníka Tomáša Kubalíka a vyberali tak až v piatom kole, keď ukázali na ďalšieho Bratislavčana Filipa Krivošíka. Dobre stavaný krídelník (193cm, 90kg) sa po klubovej sezóne a účasti na svetovom šampionáte osemnásťročných presúva rovnako na sever Európy, kde bude nastupovať za HPK Hämeenlinna.

 

V utorok sa rovnako v Moskve uskutočnil slávnostný galavečer pri príležitosti ukončenia ôsmeho ročníka súťaže. Ceremónia sa niesla v znamení odovzdávaní cien najlepším hráčom KHL. Najväčší počet ocenení si prevzali finalisti nedávno skončeného ročníka Metallurg Magnitogorsk a CSKA Moskva. Víťaz Gagarinovho pohára z Magnitogorska získal cenu pre najlepší tím Východnej konferencie a rovnako pre celok s najvyšším počtom strelených gólov. Jeho hviezdny útočník Sergej Mozjakin získal až štyri individuálne ocenenia. Finalista z CSKA Moskva zase získal cenu pre výhru v základnej časti KHL, jeho hráči ďalšie štyri individuálne ocenenia.

 

Individuálne ocenenie sa vôbec prvýkrát počas pôsobenia v KHL ušlo aj zástupcovi Slovana Camovi Barkerovi. Kanadský hokejista, ktorý bude od novej sezóny pôsobiť v Baryse Astana, získal cenu pre najproduktívnejšieho obrancu základnej časti, keď nazbieral celkovo 40 kanadských bodov.

 

Hlasovaním trénerov bol určený tiež All Stars výber súťaže KHL v sezóne 2015/2016. Spomedzi brankárov získal najviac hlasov Iľja Sorokin (CSKA Moskva), obrana bola v zložení Nikita Zajcev (CSKA Moskva), Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk), najlepšie trio útočníkov bolo Alexander Radulov (CSKA Moskva), Sergej Mozjakin (Metallurg Magnitogorsk), Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk).

 

Individuálne ocenenia KHL 2015/2016:

 

Najužitočnejší hráč základnej časti: Sergej Mozjakin

Najlepší strelec základnej časti: Sergej Mozjakin

Najužitočnejší hráč play off: Sergej Mozjakin

Gentleman na ľade: Sergej Mozjakin, Staffan Kronwall

Iron Man: Danis Zaripov – 3 sezóny, 227 zápasov

Najlepší tréner: Dmitrij Kvartaľnov

Najlepší brankár: Iľja Sorokin

Najrýchlejší gól: Geoff Platt

Najlepší nováčik: Artem Aljajev

Najproduktívnejší obranca: Cam Barker

Najužitočnejší hráč (plus/mínus): Matt Robinson

Najlepšia útočná formácia: Brandon Bochenski - Dustin Boyd - Nigel Dawes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies