KHL: Slovan sa po sérii vrátil do boja o play off, Sersen: Treba na to nadviazať

NETKY.SK • 16 Január 2017, 07:57 • 2 min
KHL: Slovan sa po sérii vrátil do boja o play off, Sersen: Treba na to nadviazať

Bratislava - Dvadsaťtribodov z 30 možných, to je vizitka hokejistov Slovana Bratislava po desaťzápasovej domácej šnúre, ktorú zakončili nedeľňajším triumfom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2. Zverenci trénera Miloša Říhu sa tak na prelome rokov výrazne priblížili k priečkam zaručujúcim play off. "Belasí" chcú na výkony z domáceho prostredia nadviazať aj na nadchádzajúcej päťzápasovej sérii na ihriskách súperov.

slovakia

left justify in out

Slovanisti momentálne figurujú na 10. mieste tabuľky Západnej konferencie a na konte majú 69 bodov. O šesť menej ako ôsmy Jokerit, pričom odohrali o duel viac. "S týmto bodovým ziskom musíme byť nesmierne spokojní, pretože hrať desať zápasov za sebou doma by podľa mňa veľa mužstiev nezvládlo a my sme to zvládli. Ďakujem hráčom a aj divákom, ktorí na to chodili. Trochu sme sa báli, že takúto porciu zápasov nezvládnu ani oni, ale dokázali to. Sme im za to vďační a myslím si, že aj oni pomohli k týmto výsledkom," pochvaľoval si hlavný kouč slovenského zástupcu v KHL.

 

Spokojnosť neskrýval ani kapitán mužstva Michal Sersen. "Myslím si, že môžeme byť spokojní s bodovým ziskom z tejto série, keďže ani jeden z tých zápasov nebol jednoduchý. Možnože niektorí ľudia ani nečakali, že môžeme získať toľko bodov. Teší nás to. Bolo to veľmi dôležité z pohľadu bojov o play off. Ak by sme prehrali päť z tých desiatich duelov, možnože by už nebola žiadna šanca. Takto stále žije a je o čo bojovať," zdôraznil.

 

V šatni tak panuje dobrá nálada a hráči sa chcú pobiť o účasť vo vyraďovacej časti sezóny. "Nečakám, že nasledujúce zápasy budú ľahké, v tejto lige nám nedá nikto nič zadarmo. Nemôžeme skončiť, pretože my stále nie sme tam, kde chceme byť a stále máme o čo hrať. Dôležité je, že sme zvládli doma túto sériu veľmi dobre, ale musíme na to nadviazať."

 

Podľa kapitána sa tím v posledných dueloch zlepšil najmä smerom dozadu. "Súpera púšťame už menej do prečíslení a hráme koncentrovanejšie. Začíname od brankárov, ktorí podávajú fantastické výkony, k tomu dobrá obrana a padajú nám aj góly. Tie víťazstvá sú vydreté na základe celého mužstva," dodal.

 

Hráčov Slovana teraz čaká päť duelov na klziskách súperov, najbližšie sa predstavia v utorok 17. januára o 17.30 h na ľade Spartaka Moskva. To znamená, že na oddych príliš času nebude. "Zajtra letíme a pozajtra už hráme. Potrebujeme si odpočinúť, ale dôležité je, aby sme to zvládli v hlavách," uviedol Říha. "Teraz sme zvyknutí hrať doma, pričom vonku treba hrať oveľa disciplinovanejšie, ďaleko lepšie v obrane a nevymýšľať. Musíme zabudnúť na túto sériu a ísť od nuly, akoby sme hrali play off zápas," zdôraznil.

 

Tréner vyzdvihol aj fakt, že mužstvu sa daria presilovky. Slovan dal Jugre dva góly práve v nich, no Říha nebol úplne spokojný. "Trénujeme ich pravidelne, dôležité je, ako kľúčovým hráčom sadne zápas. Dnes to išlo dobre aj obrancom, boli tam perfektné prihrávky, kombinácie, veľa striel. Akurát tá päťminútová presilovka sa mi nepáčila, počas nej bola možno jedna-dve strely."

 

Na najbližší trip už nemôže počítať so službami Tomáša Surového, ktorý sa vracia do Banskej Bystrice. Niekdajší kapitán Slovana prišiel vypomôcť tímu pred Vianocami a v ôsmich dueloch nazbieral dva góly a dve asistencie. Chýbať budú aj obranca Marek Ďaloga, ktorého čaká operácia ruky, a s najväčšou pravdepodobnosťou útočník Václav Nedorost, ten utrpel otras mozgu. Na tripe bude k dispozícii mladý útočník Matúš Sukeľ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona