KHL: Slovan s druhou prehrou u súpera, podľahol v Togliatti

NETKY.SK • 26 August 2016, 06:30 • 2 min
KHL: Slovan s druhou prehrou u súpera, podľahol v Togliatti

TOGLIATTI - Hráči Slovana Bratislava nezabodovali ani v druhom vystúpení v rámci nového ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Po utorňajšej prehre s Ak Bars Kazaň (1:2) neuspeli "belasí" ani na ľade v Togliatti a vo štvrtkovom súboji podľahli domácej Lade 2:5.

slovakia

left justify in out

Základ víťazstva Togliatti priniesla najmä prvá tretina, v ktorej domáci strelili dva góly. V 10. min sa presadil Stanislav Bočarov a v 19. min po vyšachovaní hosťujúcej obrany skóroval Rafael Achmetov. Kanadský brankár Slovana Barry Brust, ktorý dostal tentoraz prednosť pred krajanom Justinom Poggem, už nestihol zabrániť puku v sieti. Hokejisti slovenského zástupcu v tejto nadnárodnej súťaži sa snažili v druhej dvadsaťminútovke skorigovať nepriaznivý stav, pribrzdili ich však nielen tri vylúčenia (dva razy si sadol na trestnú lavicu kapitán Andrej Meszároš, pozn.), ale aj vynikajúci Iľja Ježov v bránke Lady. V tretej tretine dostal domáci útočník Georgij Belousov v 45. min za ošklivý zákrok na zadáka "belasých" Tomáša Starostu trest na 5 minút a do konca stretnutia, hostia však nevyužili početnú výhodu. Naopak, už v hre piatich proti piatim zužitkoval samostatný nájazd Anton Krysanov - 3:0.

 

Hokejisti Slovana však ani za tohto nepriaznivého stavu nezložili zbrane: pri vylúčení Krysanova odvolal tréner Miloš Říha brankára Brusta a americký útočník Jeff Taffe v 54. min znížil. O 28 sekúnd neskôr sa presadil aj niekdajčí najlepší strelec NHL, kanadský zakončovateľ a ďalšia nová predsezónna akvizícia Slovana Jonathan Cheechoo - 3:2. Potom však oslabil tím Pavol Skalický a presilovku v čase 58:04 využil útočník Togliatti Alexander Bumagin. Víťazstvo Lady definitívne spečatil 41 sekúnd pred koncom duelu v dvojnásobnej početnej výhode Mikael Johansson - 5:2, už tretiu gólovú prihrávku si pripísal jeho spoluhráč Nikita Filatov.

 

Slovan Bratislava sa po dvoch stretnutiach na súperovom ľade premiérovo v novom ročníku KHL predstaví pred vlastnými fanúšikmi. Sériu domácich duelov odštartuje v pondelok 29. augusta súbojom proti Torpedu Nižnij Novgorod, v stredu 31. 8. "belasí" privítajú HK Soči a v nedeľu 4. septembra si Slovan zmeria sily so Spartakom Moskva.

Kontinentálna hokejová liga - štvrtkový výsledok:

Lada Togliatti - HC Slovan Bratislava 5:2 (2:0, 0:0, 3:2)
Góly: 10. Bočarov (Sotnieks, Šenfeľd), 19. R. Achmetov (A. Streľcov, Sinicyn), 51. Krysanov (Filatov), 59. Bumagin (Filatov), 60. M. Johansson (Filatov) - 54. Taffe (Jeglič, V. Nedorost), 54. Cheechoo (Plastino).
Vylúčení: 2:7 na 2 min, navyše: 45. Belousov (Togliatti) 5 min+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ravodin, A. Soin - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.), 4550 divákov

Zostavy:
Togliatti: Ježov - Gurkin, K. Sotnieks, A. Boľšakov, Maleňkich, Korjagin, Sinicyn - Filatov, Bumagin, M. Johansson - Belousov, V. Komarov, Demagin - Šenfeľd, Krysanov, Bočarov - Achmetov, Mokšancev, A. Streľcov
Slovan Bratislava: Brust - Kundrátek, Meszároš, Švarný, Plastino, Starosta, Luža, Matej Pokorný - Chipchura, Taffe, Cheechoo - V. Nedorost, Jeglič, Valský - Lušňák, Viedenský, Skalický - T. Kubalík, Zigo, Michal Hlinka - J. Šiška

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):
Miloš Říha (tréner Slovana Bratislava): "Druhý zápas po sebe vonku, druhá prehra. Začiatok sme prespali, urobili sme niekoľko chýb, po ktorých sme inkasovall. Hra sa následne vyrovnala, dnes sme sa však v dvoch tretinách takmer nedostávali do šancí, tie prišli až v tretej tretine. V nej sme hrali nátlakový hokej, stiahli nepriaznivý stav na 2:3, ale po hrubej chybe prišiel štvrtý, rozhodujúci zásah Lady."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona