KHL: Slovan prekvapivo otočil zápas a porazil Jugru 3:2

NETKY.SK • 14 November 2013, 07:38 • 2 min
KHL: Slovan prekvapivo otočil zápas a porazil Jugru 3:2

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Bratislavčania majú po 23 zápasoch sezóny 2013/2014 na svojom konte 25 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí predposledné 13. miesto. Slovan zvíťazil v druhom vzájomnom zápase s Jugrou, v minulej sezóne doma triumfoval 4:3 po samostatných nájazdoch a vonku prehral 1:3. 

V stredu síce začal aktívne Slovan, ale góly strieľali hostia. Prvý dal po chybe Šťastného útočník Buľanskij a druhý v oslabení Žukov. Za domácich skorigoval v tretej časti v presilovke Miklík a predĺženie zariadil 111 sekúnd pred koncom tretej tretiny obranca Mojžíš. V nájazdoch rozhodol o triumfe Slovana Netík. Najbližšie Slovan v KHL nastúpi v piatok 15. novembra, keď od 19.00 h privíta opäť pred vlastnými fanúšikmi Avtomobilist Jekaterinburg. 

Kontinentálna hokejová liga: 
Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 po sam. nájazdoch (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0, 1:0) 
Góly: 44. Miklík (Vondrka, Škoula), 59. Mojžíš (Štajnoch), rozhodujúci sam. nájazd Netík - 11. Buľanskij, 26. Žukov (Smoleňák, Šefer) 
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Karabanov, Safiullov - Kučava, Novikov, 9731 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Kukumberg - M. Daňo, A. Šťastný, L. Hudáček - od 41. min T. Mikúš 
Jugra: Biriukov - Šefer, Chvostov, Pepeľajev, Trončinský, D. Sokolov, Starosta, Ďakov - Chlyncev, Žukov, Sitnikov - Smoleňák, Dixon, Savinainen - Buľanskij, Jacenko, Kňazev - Plotnikov, Krysanov, N. Gusev 

V úvode zápasu bol domáci Slovan lepší a vypracoval si aj niekoľko šancí. V 5. min pálil po peknej kombinácii štvrtého útoku od modrej čiary Mojžíš, ale s jeho delovkou si poradil Biriukov. O dve minúty neskôr gólman hostí úspešne zasiahol aj pri pokusoch Bartoviča, Kutláka a Kukumberga, neskôr ho neprekonal ani L. Hudáček. Po neúspešnej presilovke Slovana urobil vo vlastnom obrannom pásme chybu A. Šťastný a Buľanskij zblízka prekonal Janusa - 0:1. Už o minútu neskôr sa po akcii Bartoviča ocitol v stopercentnej šanci Radivojevič, ale prestrelil odkrytú bránku súpera. Pred prvou sirénou Janus vyriešil skrumáž pred svojou bránkou a Bližňák spoza obrancu trafil len Biriukovov ľavý betón. 

Na začiatku druhej tretiny mal vyrovnanie na hokejke Kukumberg, no Ölveckého pokus tečoval tesne vedľa hosťujúcej bránky. V 26. min sa do streleckej listiny zapísali opäť hokejisti Jugry - v oslabení unikol po pravej strane Smoleňák a Žukov nedal Janusovi šancu - 0:2. V 30. min nepremenil ďalšiu obrovskú príležitosť Radvojevič a vzápätí arbitri po dlhej porade s centrálou v Moskve neuznali gól Slovana, pretože Škoula poslal puk do bránky úmyselne korčuľou. V druhom dejstve ešte na domácej strane nepochodili J. Mikúš, Netík, Mojžíš ani Bartovič. 

V úvode tretej tretiny neuspeli v tíme hostí Savinainen a Starosta, v 43. min preveril pozornosť Biriukova vo svojom prvom striedaní v zápase T. Mikúš. Gólmana hostí prekonal v 44. min v presilovke Miklík a vlial nádej domácim fanúšikom na úspešný výsledok. V 48. min premárnil vynikajúcu šancu na vyrovnanie L. Hudáček, ktorý netrafil odkrytú bránku súpera. Neskôr neuspel ani Sersen, keď jeho delovku zneškodnil Biriukov. V 57. min dobre vystrelil Hudáček, ale neprekonal gólmana hostí a kapitán Bartovič sa nedostal k dorážke. Vyrovnanie a predĺženie zariadil 111 sekúnd pred treťou sirénou obranca Mojžíš, ktorý po samostatnej akcii prekonal Biriukova. 

Predĺženie neprinieslo väčšiu príležitosť ani na jednej strane, v nájazdoch rozhodol o triumfe Slovana vo štvrtej sérii Netík. 

Hlasy: 
Rostislav Čada (trénera Slovana): "Súper bol dnes veľmi efektívny a z mála šancí sa dostal do dvojgólového vedenia. Aj za nepriaznivého stavu sme bojovali ďalej a verili vo víťazstvo. Tieto vlastnosti nám zabezpečili zaslúžené víťazstvo. Nespokojní môžeme byť len s malým dôrazom." 

Oleg Davydov (tréner Jugry Chanty-Mansijsk): "Dnes sme dobre bojovali, brankár Biriukov predviedol dobrý výkon. Trochu nám chýbali fyzické a morálne sily." 

Tomáš Mojžíš (obranca Slovana, autor vyrovnávajúceho gólu na 2:2): "V úvode duelu nám to tam nepadalo. Ak by sme tam dali gól, vyzeralo by to inak. Mali sme šance počas celého zápasu, ale dorážky nám nešli. Som rád, že sme získali dva body, pretože sme makali počas celého stretnutia." 

Tomáš Netík (útočník Slovana, autor víťazného nájazdu): "Mali sme mnoho šancí, keď pred nami bola prázdna bránka. Z toho musíme dávať góly. Získali sme dva body po dobrom výkone." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies