KHL: Slovan prehral v Ufe, dva body Šatana

NETKY.SK • 9 Január 2014, 16:12 • 2 min
KHL: Slovan prehral v Ufe, dva body Šatana

UFA - Slovan Bratislava po štvrtku delí dvanásť bodov od poslednej ôsmej postupovej pozície do play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). "Belasí" v tento deň prehrali na ľade Salavatu Julajev Ufa 2:4. Slovan je aktuálne na 12. priečke Západnej konferencie so ziskom 51 bodov, ôsmy Lokomotiv Jaroslavľ nazbieral už 63 bodov.

slovakia

left justify in out

Zverencom Rostislava Čadu nevyšiel začiatok štvrtkového stretnutia a už v 5. min inkasovali z hokejky Mirnova, ktorý spoza brániaceho Trončinského trafil pomedzi Janusove betóny. Hráči Ufy boli aktívnejší, v I. tretine prestrieľali súpera 11:6. Aj v druhej časti mali viac z hry domáci, no v 34. min vyrovnal Šatan, ktorý sa v presilovke najlepšie zorientoval pred brankárom Volkovom. Tridsaťdva sekúnd pred druhou sirénou poslal Salavat Julajev opäť do vedenia Filatov, keď prekvapil Janusa spoza kruhov. V II. tretine bola strelecká prevaha Ufy ešte výraznejšia - 20:2.

Šancu na dobrý výsledok pre Slovan vykresal v 46. min nechytateľnou strelou z pravého kruhu Hudáček, pre ktorého to bol tretí presný zásah v sezóne 2013/2014 a prvý od 13. decembra. Vzápätí na opačnej strane minul Záborský a tento slovenský krídelník neuspel ani v nájazde na Janusa v 51. min. V 55. min po nedovolenom zákroku Mihálika nariadili rozhodcovia trestné strieľanie, ktoré faulovaný Filatov bezpečne premenil - 3:2. Definitívnu bodku za duelom dal gól Pihlströma do prázdnej bránky v poslednej minúte pri power-play Slovana.
Najbližšie nastúpi Slovan v pondelok 13. januára od 19.00 h na domácom ľade proti Sibiru Novosibirsk, s ktorým začne sériu štyroch duelov pred vlastnými fanúšikmi.

Salavat Julajev Ufa - Slovan Bratislava 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 5. Mirnov (Kirill Koľcov), 40. Filatov (Kirill Koľcov, Kajgorodov), 55. Filatov (z tr. strieľania), 60. Pihlström (Chlystov, Kulda) - 34. Šatan (Štajnoch, Mojžíš), 46. L. Hudáček (Šatan)
Vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Soin - Streľcov, Tarasov (všetci Rus.), 7710 divákov

Zostavy
Ufa: Volkov - Višnevskij, Kulda, Ščitov, Babčuk, Zubarev, Kirill Koľcov, Isangupov, Gurkin - D. Makarov, Filatov, Hartikainen - Merenskin, Chlystov, Záborský - Mirnov, Pihlström, Kajgorodov - Ankudinov, Zinoviev, Slepyšev
Slovan: Janus - Sigalet, Škoula, Trončinský, V. Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, J. Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, L. Hudáček - Matoušek, A. Šťastný, T. Mikúš

Rostislav Čada (tréner Slovana, zdroj: hcslovan.sk): "Vďaka veľkej hernej disciplíne, bojovnosti a nasadeniu celého mužstva sa nám proti veľmi silnej a útočne dobre hrajúcej Ufe darilo prakticky počas celého zápasu držať pozitívny stav. Bolo jasné, že kto v závere urobí chybu, ten prehrá. Žiaľ, boli sme to my, keď po chybe v strednom pásme nasledoval faul a trestné strieľanie, ktoré prakticky rozhodlo o výsledku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies