KHL: Slovan prehral v príprave druhý zápas, Komete Brno podľahol 3:5

NETKY.SK • 5 August 2016, 08:50 • 2 min
KHL: Slovan prehral v príprave druhý zápas, Komete Brno podľahol 3:5

BRNO - Hokejisti Slovana Bratislava si v príprave na nastavajúcu sezónu KHL pripísali druhú prehru. Vo štvrtok nestačili na výborne hrajúcu Kometu Brno, ktorej podľahli 3:5.

slovakia

left justify in out

"Belasí" prekonali slovenského brankára Mareka Čiliaka až v tretej tretine, keď sa postupne presadili Jeff Taffe, Tomáš Zigo a Radek Smoleňák.

 

Tréner Miloš Říha mal oproti stredajšiemu duelu so Spartou Praha (2:4) k dispozícii ďalších deviatich hráčov, ktorí pricestovali do Brna z Bratislavy. Ani prítomnosť najväčších hviezd na čele s Jonathanom Cheechoom domácich nerozladila a od úvodných sekúnd sa vybičovali k výbornému výkonu. Po sérii nepremenených šancí sa dostali do vedenia v 16. minúte, keď Erat naservíroval puk Kvapilovi a ten pohotovo prekonal Poggeho. Kometa mala viac gólových šancí aj po zmene strán a v 36. minúte vyťažila druhý gól po presnom zakončení Zaťoviča.

 

Potom sa k slovu dostali "belasí", ale Galis a po ňom ani Smoleňák neprekonali spoľahlivo chytajúceho Čiliaka. Po tridsiatich sekundách tretej tretiny to dokázal až Taffe, ktorému v prečíslení ideálne prihral Cheechoo. Už o devätnásť sekúnd však Kometa opäť viedla o dva góly, veľký priestor na manévrovanie s pukom dostal Němec a zvýšil na 3:1. V 47. minúte potvrdil výborný výkon domácich štvrtým gólom Zohorna, no najzaujímavejšia pasáž hry ešte len prišla. Záverečných desať minút prinieslo tri góly aj nepremenené trestné strieľanie Lušňáka. Slovana už presné zásahy Ziga so Smoleňákom nestačili a s Kometou prehral 3:5.

 

Do štartu KHL odohrajú "belasí" ešte šesť prípravných zápasov vrátane prestížneho turnaja v Třinci, kde okrem domácich "oceliarov" narazia aj na švédsky Linköpings a Vítkovíce Steel.

 

prípravný zápas:

Kometa Brno - Slovan Bratislava 5:3 (1:0, 1:0, 3:3)

Góly: 6. Kvapil (Erat, V. Němec), 36. Zaťovič (Hruška, Erat), 41. V. Němec (Hruška), 47. Zohorna (Štencel, O. Němec), 54. Koch (Haščák) – 41. Taffe (Cheechoo, Smoleňák), 52. Zigo (Petráš), 56. Smoleňák (Taffe, Plastino).

zostava Slovana: Pogge – Plastino, Švarný, Luža, Němeček, Bačík, Pokorný, Vidovič, Šiška – Smoleňák, Taffe, Cheechoo – Lušňák, Chipchura, Skalický – Vopelka, Růžička, Hlinka – Galis, Zigo, Petráš

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona