KHL: Slovan prehral v Moskve 2:4, na tripe získal tri body

NETKY.SK • 26 November 2016, 17:52 • 2 min
KHL: Slovan prehral v Moskve 2:4, na tripe získal tri body

MOSKVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom stretnutí základnej časti KHL na ľade Spartaka Moskva 2:4.

slovakia

left justify in out

Na trojzápasovom tripe tak získali tri body, keď predtým prehrali s HC Soči 0:3 a zdolali Nižnij Novgorod 4:1.

 

Najbližší zápas odohrajú slovanisti doma, 30. novembra hostia Sibir Novosibirsk.

 

KHL - základná časť

Spartak Moskva - HC Slovan Bratislava 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Góly: 28. Kalinin (Radil, Gilroy), 45. Bobrov (Gilroy), 47. Radil (Leščenko), 55. Vasiljev - 10. Chipchura (Zigo, Starosta), 52. Smoleňák. Rozhodovali: Soin, Kuľakov - Misjur, Ponamarenko, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

 

zostavy a striedania

Spartak: Bespalov – Gilroy, Provolnev, Kalinin, Sergijenko, Kirilov, Bondarev, Dyblenko – Leščenko, Stoa, Radil – Vasiljev, Voronin, Mirnov – Šmelov, Bobrov, Nikoncev – Lee, Potapov, Pavľukov - Pervov.

Slovan: Pogge – Novák, Meszároš, Švarný, Plastino, Starosta, Ďaloga, Pokorný, Bačík – Cheechoo, Taffe, Jeglič – Smoleňák, Kopecký, Musatov – Valský, Zigo, Chipchura – Hlinka, Lušňák, Vopelka

 

Slovan začal v Moskve aktívne a nezabrzdil ho ani trest pre brankára Poggeho, ktorý odsedel na trestnej lavici Musatov. V 10. minúte išli hostia do vedenia, keď Chipchura prekvapil Bespalova strelou na vzdialenejšiu žrď - 0:1. V závere úvodného dejstva mohol Spartak inkasovať po druhý raz, ale po spolupráci dvojice Cheechoo, Jeglič a strele Taffeho zastúpil Bespalova obranca Kalinin.

 

Slovanu patril aj úvod druhej časti, veľkú príležitosť mal po prihrávke Chipchuru Zigo. Následne mohol skórovať Valský, ale mieril len do brankára. V 28. min posúdili arbitri bodyček Kopeckého na Bondareva ako faul a slovenský útočník putoval na trestnú lavicu. Domáci potrebovali na využitie presilovej hry len 29 sekúnd, Poggeho od modrej čiary prestrelil Kalinin - 1:1.

 

Dobrý dojem z kvalitného výkonu si hostia pokazili v úvode tretej tretiny. Na jej začiatku síce ako prvý pohrozil Zigo, ale potom udrel súper a za necelé dve minúty strelil dva góly. Najskôr Bačík neubránil Bobrova, ktorý skóroval po dorážke Gilroyovej strely. Potom ďalšiu chybu belasej defenzívy potrestal po spolupráci s Leščenkom dobre postavený Radil - 1:3. Slovan sa zo šoku rýchlo otriasol. Znížiť mohol Starosta, ale tiesnený nezakončil samostatný únik presne. V 52. minúte sa presadil Smoleňák a strelil kontaktný gól. Šancu hostí na body však pochoval Novák, ktorého chybu pri rozohrávke využil Vasiljev a poslal hostí opäť do dvojgólového vedenia. V nervóznom závere si domáci výhru postrážili a v tabuľke Západnej konferencie preskočili práve Slovan.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies