KHL: Slovan prehral s Rigou v nájazdoch

NETKY.SK • 18 November 2016, 07:51 • 2 min
KHL: Slovan prehral s Rigou v nájazdoch

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava nenadviazali na utorkový triumf nad Jokeritom Helsinki 2:1 a v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) si vo štvrtok pripísali domácu prehru s Dinamom Riga 1:2 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říhu sa veľmi rýchlo ujali vedenia gólom Jeffa Taffeho, no prišli oň v 26. min gólom Tima Sestita. Duel dospel až do predĺženia, rozhodnutie však padlo až v nájazdoch. Druhý bod pre hostí v nich zariadil Patrick Mullen.


Slovan má po 30 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 39 bodov (skóre 68:89) a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 12. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v sobotu 19. novembra o 17.30 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Dinamu Minsk.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - štvrtok:

HC Slovan Bratislava - Dinamo Riga 1:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 4. Taffe (F. Novák, Smoleňák) - 26. Sestito (Meija, Mullen), rozhodujúci sam. Nájazd Mullen
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gamalej, Gofman - Šalagin, Šišlo, 10 055 divákov
Zostavy:
Slovan: Brust - A. Meszároš, F. Novák, Plastino, Švarný, Marek Ďaloga, Bačik, Rosandič - Cheechoo, Taffe, Smoleňák - Jeglič, Chipchura, A. Šťastný - Valský, T. Kopecký, Musatov - Vopelka, Lušňák, Michal Hlinka
Riga: Sedláček - Mullen, Pujacs, Freibergs, Jerofejevs, Cibulskis, K. Redlihs - M. Redlihs, Sčastlivyj, Skvorcovs - Indrašis, Sestito, Meija - Kulda, Bičevskis, Darziňš - Lipsbergs, Pavlovs, Saulietis

Úvod stretnutia, ktoré symbolickým vhadzovaním otvorila úspešná tenistka Dominika Cibulková, patril jednoznačne domácim hokejistom, ktorí súpera uzatvorili v jeho obrannom pásme a vypracovali si niekoľko šancí. Skóre duelu otvoril Slovan už v 4. min, keď odrazenú strelu F. Nováka od modrej čiary poslal za bezmocného brankára Sedláčka americký útočník Taffe - 1:0. Zverenci trénera Říhu potom mali výhodu dvoch presiloviek vrátane 24-sekundovej o dvoch korčuliarov, ale nepodarilo sa im nájsť recept na defenzívu Rižanov. Dinamo sa pred Brustom usadilo až v závere prvej tretiny, trochu ich naštartovalo vylúčenie A. Šťastného.


Na začiatku druhej časti unikol v presilovke Smoleňák, ale pálil len do súperovho gólmana. Už v rovnovážnom stave prišlo prečíslenie hostí a Sestito vyrovnal na 1:1. Ďalší priebeh druhej treiny poznačili časté vylúčenia bez gólovej koncovky na oboch stranách.


V tretej dvadsaťminútovke sa obaja súperi snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale obaja brankári boli pozorní. Rozhodnúť sa nepodarilo A. Meszárošovi v 48. min, M. Redlihsovi o tri minúty neskôr ani Cibulskisovi v 53. min a na rad prišlo predĺženie. Rozhodnutie však padlo až v samostatných nájazdoch, druhý bod pre hostí v nich zariadil Mullen.

Hlasy:
Miloš Říha (tréner Slovana): "Dinamu sa v ostatných dueloch darilo a nečakali sme nič ľahké. V úvode stretnutia sme donútili súpera k chybám a ujali sa vedenia. Potom sme nehrali to, čo sme v útočnej fáze chceli, nedarilo sa nám protivníka prekvapiť. V nájazdoch je to už ťažké."

Normunds Sejejs (tréner Dinama Riga): "Bol to veľmi zaujímavý zápas. Rozhodujúce bolo to, že sme v oslabeniach nedovolili domácim skórovať."

Andrej Meszároš (obranca Slovana): "Bol to ťažký zápas. Ak by sme v prvej tretine dali viac gólov, bolo by to iné. Nedali sme a až do konca stretnutia sme sa trápili. Súpera sme síce prestrieľali, ale neboli sme efektívni. Každý duel pre nás je náročný, nezáleží na súperovi. Dať doma jeden gól z toľkých striel je veľmi málo."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona