KHL: Slovan prehral s Petrohradom 2:3 po samostatných nájazdoch

NETKY.SK • 5 December 2013, 07:00 • 2 min
KHL: Slovan prehral s Petrohradom 2:3 po samostatných nájazdoch

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšom zápase KHL vo vypredanej Slovnaft aréne s vedúcim tímom súťaže SKA Petrohrad 2:3 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v prvej sérii Roman Červenka.

slovakia

left justify in out

"Belasí" - ako už niekoľkokrát v tejto sezóne - nezachytili úvod stretnutia a už v 3. minúte prehrávali s favoritom po góle Arťomija Panarina. Zverenci trénera Rostislava Čadu však dokázali rýchlo odpovedať, o tri minúty neskôr po brilantnej individuálnej akcii vyrovnal Andrej Šťastný a v 29. minúte naklonil misky váh na domácu stranu svojím tretím tohhtosezónnym gólom Mário Bližňák. Ruský gigant reagoval na konci druej tretiny presným zásahom Igor Makarova, ktorý upravil na 2:2. Duel tak dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých domáci nepremenili ani jeden pokus, kým za ostí bol v prvej sérii úspešný Roman Červenka.

Slovan nastúpil už aj s navrátilcom Miroslavom Šatanom, 39-ročný krídelník sa v prvom súťažnom zápase v sezóne 2013/2014 bodovo nepresadil a bol na ľade pri oboch inkasovaných góloch domácich. Slovanistov po trojdňovej prestávke čaká ďalší zápas v Slovnaft aréne v nedeľu o 17.00 h s Lokomotivom Jaroslavľ, sériu domácich stretnutí zakončia v pondelok o 19.00 h súbojom s Atlantom Mytišči.

Priebeh zápasu

Súboj predposledného tímu s lídrom Západnej konferencie sa začal náporom favorita, ktorý sa v úvode dostal do niekoľkých sľubných streleckých príležitostí a v 3. minúte sa napokon aj ujal vedenia. Pri laxnom bránení Šatanovej formácie Janus dokázal ešte kryť strelecký pokus Kučerjavenka, no ten následne našiel pri druhej žrdi Panarina, ktorý trafil odkrytú časť bránky - 0:1. V 5. minúte sa do prvej vážnejšej akcie dostal Šatan, namiesto strely volil prihrávku na Hudáčka, ktorá ale nenašla adresáta.

O minútu neskôr to už ale Slovanu vyšlo - Šťastný predviedol skvostnú individuálnu akciu, pri ktorej obišiel Kalinina ako žiačika a strelou k pravej žrdi prekonal Ježova v bránke SKA. Petrohradčania sa nenechali vykoľajiť, chvíľami roztočili v obrannom pásme domácich pravý ruský kolotoč. V 10. minúte dvakrát nebezpečne strieľal Červenka, dokončiť akciu mu nedovolila posunutá bránka. Postupne sa slovanisti viac osmeľovali smerom dopredu, skúšal to Netík i Šatan, niemierili však presne.

Kým prvú časť vyhrali hostia na strely jasne 12:5, v druhej tretine sa hra vyrovnala, o čom svedčí aj pomer streleckých pokusov 15:13 v prospech Petrohradu. V 22. minúte sa ocitol nekrytý pred súperovou bránkou Bližňák a dvakrát zblízka ohrozil Ježova. Na druhej strane vyšachovali hráči SKA belasú obranu, Kučerjavenko v dobrej pozícii mieril mimo. Vzápätí z medzikružia minul priestor troch žrdí Dallman. Hra sa otvorila, čo viac vyhovovalo domácemu tímu, ktorý dostal priestor na podnikanie nebezpečených brejkov.

img

Hokej je tvrdá hra

V 29. minúte volil v situácii 2 na 1 Vondrka strelu a odrazený puk poslal za dezorientovaného Ježova osamotený Bližňák - 2:1. Hralo sa tvrdo, ale pomerne čisto, prvé tresty rozdali rozhodcovia až v 33. minúte po šarvátke medzi Štajnochom a Panarinom. Na konci dejstva dostali hostia možnosť hrať dve presilovky, nevyužili ich, no v hre 5 na 5 Makarov po strele Kučerjavenka doklepol puk za Janusov chrbát a do šatní sa tak išlo za stavu 2:2.

V tretej časti sa už mužstvá tak nehrnuli do útoku a sústredili sa viac na bránenie obrannej modrej čiary, napriek tomu sa našlo v defenzívach - najmä domácej - niekoľko medzier. V 44. minúte Dallman prihral úplne voľnému Červenkovi, jeho teč trafil Janusa do hrude. V 53. minúte unikol belasej obrane Šipačjov, brankár Slovana mu v poslednej chvíli vypichol puk hokejkou. Potom si zahrali prvýkrát presilovku Čadovi zverenci, okrem delovky Štajnocha sa však k ničomu vážnemu nedostali. Keď v 59. minúte "premáchol" v nádejnej príležitosti Radivojevič a na druhej strane stroskotal v koncovke Ketov, bolo jasné, že sa bude predlžovať. V 63. minúte bol Bartovič zastavený v samostatnom nájazde len faulom a rozhodca tak nariadil trestné strieľanie, kapitán Slovana pri ňom volil strelu zápästím, ktorú Ježov betónom vyrazil. Na opačnej strane Janus efektne lapačkou zneškodnil pokus Panarina. V záverečnej minúte predĺženia hral Slovan presilovku 4 na 3, no nepremenil ju. Zápas tak dospel až do nájazdov, v nich rozhodol o triumfe hostí Červenka.

img

Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Po veľmi rýchlom inkasovanom góle sme sa dokázali rýchlo spamätať, zareagovať veľmi dobrou hrou a rýchlo sme vyrovnali skóre. V dueli proti lídrovi KL sme nezaostávali v žiadnej hernej činnosti, dokonca v závere riadneho hracieho času a v predĺžení sme boli bližšie k víťazstvu. Napokon rozhodli silné individuality súpera, ktoré ukázali svoje umenie v samostatných nájazdoch. Teší nás, že sa nám podarilo ubrániť Iľju Kovaľčuka, napriek tomu, že pôsobil s pukom veľmi nebezpečne."

Mário Bližňák, autor druhého gólu Slovana: "Chceli sme nadviazať na pondelňajší výkon s Čerepovcom a myslím si, že sa nám to podarilo. Dokázali sme zápas so silným protivníkom doviesť do predĺženia, v nájazdoch je to už lotéria. Podľa mňa sa nemusíme hanbiť za predvedený výkon a aj diváci môžu byť spokojní. Na tomto výkone môžeme ďalej stavať."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Myslím si, že sme si najlepších hráčov súpera dobre pokrývali, nefaulovali sme, hrali sme dobre vzadu. Aj vďaka tomu sme uhrali jeden bod. Na ruských rozhodcov sme si už všetci zvykli, robia si svoju prácu, asi nemá význam sa k nim vyjadrovať. Treba si zobrať z tohto zápasu ponaučenie."

Miroslav Šatan, útočník Slovana, po prvom zápase v sezóne: "Asi som trénoval dostatočne, lebo som sa cítil fyzicky lepšie, než som sám očakával. Hralo sa mi celkom dobre. Proti Petrohradu sme odohrali vyrovnanú partiu, aj keď súper mal viac striel. Góly sme si dali v podstate sami, škoda toho, hlavne toho druhého po chybnej rozohrávke. Proti takému silnému tímu, ktorý má niekoľkonásobne vyšší rozpočet a dáva pravidelne štyri góly na zápas, sme inkasovali len dvakrát, čo je super. Pri nájazde mi možno chýbal kľud, aký tam býva inokedy. Tréner brankárov Paľo Rybár mi radil, aby som mieril súperovmu brankárovi hore, trafil som mu rameno."

Jukka Jalonen, tréner Petrohradu: "Som šťastný za dva body, ale nie som spokojný so zápasom. Duel bol náročný pre oba tímy, rozhodcovia však dnes neboli na našej strane. Moji hráči boli z niektorých verdiktov doslova frustrovaní. Prvé vylúčenie prišlo až v 33. minúte, čo je nenormálne, v každom inom zápase na medzinárodnej úrovni by dovtedy arbitri odpískali aspoň 10 menších trestov."

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 2:3 po samostatných nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
6. Šťastný (Štajnoch, Mojžíš), 29. Bližňák (Vondrka, Miklík) - 3. Panarin (Kučerjavenko), 38. Makarov (Kučerjavenko), rozhodujúci samostatný nájazd Červenka. Rozhodcovia: Belov, Kiseľov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše Panarin (SKA) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Zostavy:
Slovan Bratislava:
Janus - Sigalet, Sersen, Mihálik, Škoula, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Matoušek, Šťastný, Daňo

SKA Petrohrad: Ježov - Kalinin, Kutejkin, Rjasenskij, Semjonov, Alexandrov, Dallman, Judin - Červenka, Tichonov, Skačkov - Ketov, Šipačjov, Kovaľčuk - Ponikarovskij, Kučerjavenko, Panarin - Makarov, Sigarjov, Burdasov

Tabuľká Západnej konferencie:
1. SKA Petrohrad 34 21 5 2 6 117:63 75
2. Dinamo Moskva 33 21 1 3 8 103:70 68
3. Dinamo Riga 33 15 7 3 8 86:67 62
4. CSKA Moskva 35 16 5 1 13 86:80 59
5. Lev Praha 33 14 6 4 9 88:72 58
6. Donbass Doneck 33 16 4 0 13 82:61 56
7. Medveščak Záhreb 34 13 4 7 10 91:82 54
8. Lokomotiv Jaroslavľ 32 13 3 5 11 59:59 50
---------------------------------------------------------
9. Spartak Moskva 32 10 7 2 13 72:75 46
10. Atlant Mytišči 32 10 5 3 14 61:72 43
11. Viťaz Podolsk 32 9 5 4 14 64:79 41
12. Severstaľ Čerepovec 32 9 3 5 15 70:88 38
13. Slovan Bratislava 32 8 6 1 17 70:95 37
14. Dinamo Minsk 33 9 1 4 19 65:100 33




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona