KHL: Slovan prehral s Minskom 1:2 a rozlúčil sa so sezónou

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 22:39 • 2 min
KHL: Slovan prehral s Minskom 1:2 a rozlúčil sa so sezónou

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšej odvete kvalifikačného kola Pohára nádeje KHL na ľade domácej Slovnaft arény s bieloruským Dinamom Minsk 1:2 a definitívne sa rozlúčili so sezónou. "Belasí" neuspeli ani v prvom stretnutí v Bobrujsku (0:1).

slovakia

left justify in out

Zverenci Rostislava Čadu sa v 20. minúte ujali vedenia, keď Šatan využil prvú presilovku v zápase, no krátko po zmene strán neustrážili Jefimenka, ktorý zblízka vyrovnal. Slovan sa snažil strhnúť zápas na svoju stranu, ale v celom zápase si nedokázal vypracovať súvislejší tlak a len zopár vyložených šancí. V poslednej minúte rozhodol o výhre hostí gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj.

"Belasí" zakončili základnú časť vo svojej druhej sezóne v KHL na nepostupovej 11. priečke Západnej konferencie, keď nazbierali 67 bodov a zaznamenali negatívnym skóre 120:160.

Dinamo Minsk si vo štvrťfinále Pohára nádeje zahrá proti Severstaľu Čerepovec, séria sa hrá na tri víťazné stretnutia.

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 20. Šatan (Radivojevič, Mojžíš) - 26. Jefimenko (Surový, Irgl), 60. Kaľužnyj (Materuchin. Rozhodcovia: Safiullov, Bukin – Maitak, Pronskich, vylúčení: 4:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6085 divákov.
Slovan Bratislava: Janus - Štajnoch, Škoula, Mojžíš, Mihálik, Sigalet, Luža - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, Bakoš, Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - T. Mikúš, Šťastný, Hudáček
Dinamo Minsk: Miľčakov - Krajíček, Goroško, Nogačov, Lintner, Filičkin, Šinkevič, Zozon - Materuchin, Stas, Kaľužnyj - Irgl, Surový, Jefimenko - Pavlovič, Kitarov, Zacharov - Dadonov, Drozd, Protaseňa - Kolenčukov
/prvý zápas: 0:1, postúpil Minsk/

Úvodná dvadsaťminútovka príliš atraktívny hokej nepriniesla. Na ľade sa viac bojovalo ako hralo. Na oboch stranách bolo veľa nepresností a tak viazli kombinácie a chýbali vyložené šance. Smerom dopredu boli o čosi nebezpečnejší hostia, ktorí niekoľkokrát nebezpečne zakončili, no Janus si s ich pokusmi poradil. Najväčšiu šancu mal v 14. minúte Pavlovič, ktorý sa medzi kruhmi dostal k odrazenému puku, ale jeho strela mierila tesne vedľa. Slovan dovtedy hrozil len výnimočne. V závere tretiny však prišlo prvé vylúčenie, na trestnú si sadol Pavlovič a domáci presilovku využili. Dvadsaťtri sekúnd pred sirénou sa presadil Šatan - 1:0.

Slovan nastúpil do druhej časti aktívne a vypracoval si niekoľko nádejných šancí, no brankára Miľčakova neprekonal. V 26. minúte tak udreli hostia. Jefimenko dostal prihrávku do jazdy pred bránku a presnou strelou pod hornú žŕdku vyrovnal na 1:1. Slovan mohol ísť do vedenia v 32. minúte pri vlastnom oslabení, keď sa parádnou samostatnou akciou predviedol Šatan, ktorý prekľučkoval takmer cez celé klzisko a niekoľkých protihráčov až pred Miľčakova, položili si ho na ľad, ale jeho zakončenie len tesne minulo bránku. Vzápätí si zahrali presilovku "belasí", takmer celú ju strávili v útočnom pásme, no dostali sa iba k strelám z diaľky. V závere mal veľkú šancu Kitarov, Janus si však s jeho nájazdom poradil.

Aj do tretej časti vstúpili aktívnejšie domáci hokejisti, no z mierneho tlaku si výraznejšie šance nevypracovali. V ďalších minútach sa hra vyrovnala a Dinamo si už hlavne strážilo náskok z úvodného zápasu. Slovan mu to uľahčil aj zbytočnými vylúčeniami a častými chybami v rozohrávke. V poslednej minúte navyše rozhodol o výhre hostí gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj. Domáci sa tak pondelňajším duelom rozlúčili so svojou druhou sezónou v KHL.

hlasy:
Rostislav Čada, tréner Slovana: "Najlepšie sme hrali v prvej tretine, v ktorej sme si vytvorili šance a tlak. Bohužiaľ, strelili sme len jeden gól. Postupom času a i z dôvodu oslabení sme už toľko fyzických síl nemali, tlak už nebol taký veľký a navyše sme dostali vyrovnávajúci gól. To boli príčiny, prečo sme dnes nedokázali vyhrať."

Michal Vondrka, útočník Slovana: "Mali sme nejaké šance, ale bolo to zase také urputné a zvláštne. Nedarilo sa nám. Diváci robili, čo mohli, fandili skvele. My sme chceli pokračovať v súťaži, ale bohužiaľ, nevyšlo nám to. Tréner nám poďakoval, že sme ho nenechali v štichu v najťažších situáciách a že sme ťahali za jeden povraz. Boli sme skvelá partia, ako minulý rok. Škoda, že nevyšlo play off."

Miroslav Šatan, autor jediného gólu Slovana: "Obe mužstvá už mali problém nájsť motiváciu. V Minsku aj v Bratislave to boli s Dinamom približne rovnaké zápasy - málo vyložených šancí, málo striel. Bolo vidieť, že už je to taká nezáživná časť sezóny. Hralo sa len preto, aby sa hralo. Je na vedení a tréneroch, aby sa mužstvo z vecí, ktoré sa v tejto sezóne nepodarili, poučili a výsledky do budúceho ročníka zlepšili. Pre mňa je to už pravdepodobne posledná sezóna a vyzerá, že to bol zrejme môj posledný zápas na klubovej úrovni. Definitívne však ešte nie som rozhodnutý. Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy..."

Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Zápas sa hodnotí ťažko. Začali sme dobre, prvá tretina bola z našej strany fajn, v druhej neviem či sme poľavili, alebo súper zapol. Nevedeli sme sa už potom do toho dostať. Sme radi, že prišli fanúšikovia a že na konci nás nevypískali, ale dokonca sme zožali potlesk."

Ľubomír Pokovič, trénera Dinama: "Sme radi, že sme vyhrali, postúpili do ďalšieho kola a predĺžili si tak sezónu. Aj kvôli bieloruským reprezentantom, ktorí zostanú v zápasovom rytme a môžu sa pripraviť na majstrovstvá sveta."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies