KHL: Slovan prehral s CSKA Moskva a je na pokraji vyradenia

NETKY.SK • 26 Február 2016, 07:23 • 2 min
KHL: Slovan prehral s CSKA Moskva a je na pokraji vyradenia

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v treťom štvrťfinále play off KHL na domácom ľade s CSKA Moskva 1:2 a sú už iba krok od vypadnutia z vyraďovacej časti. V sérii prehrávajú 0:3 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Slovan sa po úvodnej bezgólovej polhodine dostal do vedenia v 33. minúte zásluhou Mareka Viedenského, no tesný náskok neudržal. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Petrov a o triumfe hostí rozhodol v poslednej minúte pri presilovke Da Costa.

 

Štvrté štvrťfinále je na programe v sobotu 27. februára o 17.00 h opäť na ľade Slovana Bratislava. Prípadný piaty duel sa odohrá v pondelok už na ľade ruského tímu.

 

1. kolo play off KHL - 3. štvrťfinále:

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 33. Viedenský (Nedorost, Kašpar) - 56. Petrov (Radulov, Kiselevič), 60. Da Costa (Kiselevič, Radulov). Rozhodovali: Boman, Bulanov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

/stav série: 0:3/

 

zostavy:

 

 

 

 

 

 

 

 

Slovan Bratislava: Brust - Barker, Kundrátek, Višňovský, Starosta, Mihálik, Sersen, Švarný - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Šťastný - Miklík, Surový, Bartovič - Nagy, Lušňák, Skalický - (Šiška)

CSKA Moskva: Sorokin - Zajcev, Denisov, Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Naumenkov - Radulov, Stoljarov, Platt - Telegin, Muršak, Kugryšev - Petrov, Da Costa, Mamin - Ľubimov, Andronov, Pihlström - (Svetlakov)

 

Tretie štvrťfinále ponúklo od úvodu rýchly a dôrazný hokej. Prvú šancu si vypracoval Stoljarov, jeho strelou z pravej strany Brust chytil. Po následnej snahe o dorážku sa takmer zrodila prvá šarvátka. V 6. minúte sa CSKA dostalo do prečíslenia troch proti dvom, no Radulov nezachytil prihrávku. Slovan sa musel brániť aj naďalej. V 7. minúte išiel na trestnú Barker, ale domáci umne a obetavo vykrývali priestor pred Brustom a ten tak musel riešiť iba jednu nebezpečnú strelu z hokejky Denisova. Tempo hry nepoľavilo ani v ďalšom priebehu, i keď chýbali väčšie šance. V 12. minúte Sorokin na poslednú chvíľu stiahol betóny a nepustil za chrbát Kašparovu strelu, na druhej strane na dvakrát nepochodil Muršak. V 14. minúte mal veľkú šancu Skalický, ktorého šikovne uvoľnil zadovkou Nagy, ale z medzikružia Sorokina neprekonal. Potom si zahrali v početnej výhode aj domáci, dlho sa nevedeli nasťahovať do pásma a dostali sa len k jednej strele.

 

Hráči CSKA dostali v úvode druhej tretiny výbornú možnosť otvoriť skóre, keď po fauloch Surového a Miklíka hrali dve minúty piati proti trom. V útočnom pásme roztočili poriadny kolotoč, no ku gólu im chýbala presnejšia finálna prihrávka. "Belasí" sa navyše mohli spoľahnúť na opäť výborného Brusta. Moskovčania naďalej poriadne hrýzli a i v hre 5 na 5 zavreli súpera pred brankárom. Mimoriadne aktívny bol opäť Radulov, ktorý sa napriek veľkému dôrazu domácich obrancov dokázal odpútať a vytváral šance pre svojich spoluhráčov. Skóre však otvorili Slovanisti. V 33. minúte sa po chybe obrany hostí dostal na pravej strane k puku Kašpar, jeho krížna prihrávka prešla cez Nedorosta až na druhú stranu k voľnému Viedenskému a ten nemal problém trafiť odkrytú časť bránky - 1:0. Slovan pokračoval v aktivite, pomohla mu k tomu ďalšia presilovka a Sorokin si musel poradiť v krátkom slede s viacerými nepríjemnými strelami.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa musel brániť početnej presile aj v úvode tretieho dejstva a opäť úspešne. Moskovský tím však nepoľavil a útočil aj ďalej. Stále si však nevedel vypracovať čisté šance. Jeho tlak zastavil až v 49. minúte faul Stoljarova, ktorý nešetrne poslal na ľad Kundrátka. Slovan ponúknutú šancu na rozhodnutie nevyužil a pykal. V 56. minúte sa dostal medzi kruhmi k puku Petrov a vyrovnal na 1:1. Slovan sa nakoniec z premiérového triumfu v play off netešil, 45 sekúnd pred koncom rozhodol pri vylúčení Šťastného o triumfe hostí Da Costa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona