KHL: Slovan porazil Salavat Julajev Ufa 2:1 po samostatných nájazdoch

NETKY.SK • 12 Október 2013, 07:50 • 2 min
KHL: Slovan porazil Salavat Julajev Ufa 2:1 po samostatných nájazdoch

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatok vo svojom druhom stretnutí v rámci šesťzápasovej domácej šnúry v KHL nad Salavatom Julajev Ufa 2:1 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Skóre zápasu otvoril v 4. minúte obranca Sigalet, hostia odpovedali o necelé tri minúty gólom Dobrovského, ktorý využil presilovku. Po bezgólovej druhej a tretej tretine nepadol gól ani v predĺžení a tak súboj dospel do samostatných nájazdov. V nich rozhodol o výhre "belasých" Tomáš Netík.

Zverenci trénera Rostislava Čadu odohrajú ďalší zápas v nedeľu, o 16.00 privítajú v Slovnaft Aréne Traktor Čeľabinsk.

V Slovnaft Aréne sa hral v prvej tretine opticky vyrovnaný hokej, väčšie šance si však vypracovali hostia. Už v 2. minúte mal úvodný gól na hokejke Pihlström, Kopřiva vyrazil jeho strelu ramenom. Skóre ale otvorili domáci, v 4. minúte zachytil Babčukovo nedôrazné vyhodenie na útočnej modrej čiare Sigalet a delovkou prepálil Volkova v bránke Ufy. Slovanisti sa dlho z gólu netešili, v 6. min dostal Daňo trest na 2+2 min za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou a hostia presilovku využili, keď strelu Kuldu dorazil zblízka do siete Dubrovskij. Práve jeho formácia robila obrane Slovana najväčšie problémy, Makarov a Dubrovskij sa v rozpätí 11. - 13. minúty ocitli v tutovkách, Kopřiva zakaždým výborne zasiahol. Domáci ohrozovali Vlkova väčšinou zo stredných vzdialeností, v 18. min nechala defenzíva Ufy trochu viac priestoru Ölveckému, brankár hostí jeho pokus vytesnil.

Vyrovnaná partia pokračovala aj v druhom dejstve, tímy však ešte viac zavreli priestor pred svojou bránkou a tak diváci veľa streleckých príležitostí nevideli. V 22. min Volkov úspešne zakročil pri strele Hudáčka, na opačnej strane pálil nebezpečne Pihlström. Potom sa predviedol štvrtý útok Slovana, po akcii Mráza mieril tesne vedľa T. Mikúš. Hostia odpovedali šancou Makarova. V 35. minúte vtipne zakombinovala prvá lajna "belasých" a Vondrka z ľavého kruhu vyskúšal pozornosť Volkova. Následne si Slovan prvýkrát zahral celú dvojminútovú presilovku, pokusy Škoulu, Mojžíša i Sersena ale obrana hostí zblokovala. Tretinu zakončila veľká šanca Pihlströma, fínsky útočník sa ocitol sám pred Kopřivom, český brankár jeho bekhendové zakončenie zneškodnil.

V tretej časti pokračoval svižný hokej, cez zhustenú obranu sa však "belasým" neprenikalo ľahko. V 42. min Bartovič vnikol do útočného pásma, prenechal puk J. Mikúšovi, Volkov ukryl jeho pokus v náručí. Na opačnom konci pohrozil tretí útok hostí, Mirnov a agilný Pihlström zamestnali Kopřivu. Slovan zvýšil útočné úsilie a v polovici tretiny zažil výbornú pasáž, v ktorej mal brankár Ufy plné ruky-nohy práce. Najprv sa po akcii T. Mikúša ocitol sám pred Volkovom Šťastný, v koncovke ale pohorel, následne Sigalet a Miklík nenašli recept na súperovho gólmana. V 55. minúte nebezpečne vystrelil z medzikružia Kajgorodov a len vďaka Kopřivovi bolo skóre stále 1:1.

Šesť sekúnd pred koncom tretej tretiny dostal Štajnoch zbytočné 2 min za zdvihnutie puku z ľadu a tak Slovan začal predĺženie v štvorici. V presilovke mal za hostí najväčšiu šancu obranca Sopel, ktorý si nakorčuľoval do ľavého kruhu, Kopřiva jeho pokus vyrazil. Čadovi zverenci sa v oslabení ubránili a po uplynutí Štajnochovho trestu mohol rozhodnúť Vondrka, ktorý sa vrhal do úniku, tiesnený však nedokázal dôrazne zakončiť. O všetkom tak rozhodol záverečný rozstrel, jediným úspešným strelcom bol v druhej sérii domáci Netík.

Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Predovšetkým by som rád poďakoval trénerovi hostí za kompliment, súper hral tiež veľmi dobre a nebolo ľahké ubrániť jeho ofenzívu. Zápas sme začali veľmi odhodlane a aktívne a hneď v úvode sa nám podarilo streliť gól. Veľmi nás potom pribrzdilo 4-minútové vylúčenie a inkasovaný gól v oslabení. V 2. tretine sme prenechali iniciatívu súperovi a v tretej tretine, v ktorej bola hra vyrovnaná a oba tímy mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, sme dobrou hru dotiahli zápas do predĺženia. V nájazdoch sme boli efektívnejší a to je dôvod, prečo máme dva body. Celé mužstvo si za výkon zaslúži veľkú pochvalu."

Milan Bartovič, kapitán Slovana: "Hral sa dobrý hokej, ťažko sa presadzovalo v strednom pásme. Miro chytal perfektne a veľmi nás podržal. Sú to pre nás zlaté body. Súperi, proti ktorým sme hrali, patria v KHL k špičke, majú veľmi dobre organizovanú hru a ťažko sa proti nim presadzuje. Som rád, že víťazstvá prichádzajú, i keď len za dva body."

Miroslav Kopřiva, brankár Slovana: "Niekomu sa možno bude zdať, že bod navyše nič neznamená, pre našu psychiku je však nesmierne dôležitý. Ak vyhráte sedem-osem zápasov v nájazdoch či po predĺžení, hneď máte o osem bodov viac. Súťaž je náročná, súperi sú ťažkí a každý bod je preto super. Nájazdy poctivo nacvičujeme na tréningoch a ešte ich vypilujeme."


Jonathan Sigalet, autor gólu Slovana: "Samozrejme, v každom zápase chceme vydolovať tri body, no aj dva majú svoju cenu. Pomôžu nám po psychickej stránke, môžeme na nich ďalej stavať. V posledných dvoch zápasoch sme hrali celkom dobre a pokiaľ budeme naďalej bodovať, môžeme postupne zmazávať stratu na súperov."

Vladimir Jurzinov ml., tréner Ufy: "Zápas mal veľmi dobrú úroveň. Podali sme solídny výkon, podobne ako v Rige. V našej hre bolo niekoľko dobrých momentov, za istých okolností sme mohli aj vyhrať. Súper však hral skvele. Chlapci bojovali do konca, v nájazdoch sme však nedokázali prekonať súperovho brankára a preto máme iba bod."

Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2:1 pp a sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 4. Sigalet, rozhodujúci samostatný nájazd Netík - 7. Dubrovskij (Kulda, Makarov). Rozhodovali: Zacharov, Dejev - Medvedev, Pavlov, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.
Slovan Bratislava: Kopřiva – Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Daňo, Matoušek, Hudáček - R. Mráz, Šťastný, T. Mikúš
Salavat Julajev Ufa: Volkov – Višnevskij, Babčuk, Sopel, Kulda, Koľcov, Zubarev, Isangulov – Chlystov, Mereskin, Slepyšev – Hartikainen, Makarov, Dubrovskij – Mirnov, Kajgorodov, Pihlström – Stepanov, Gluchov, Musatov

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 16 10 2 2 2 61:34 36
2. Dinamo Moskva 16 10 0 2 4 49:35 32
3. Medveščak Záhreb 16 7 2 3 4 48:38 28
4. Lev Praha 15 7 2 2 4 45:35 27
5. Dinamo Riga 15 8 1 1 5 38:28 27
6. Donbass Doneck 15 7 2 0 6 42:32 25
7. CSKA Moskva 16 5 4 0 7 38:37 23
8. Spartak Moskva 15 5 3 1 6 34:32 22
9. Lokomotiv Jaroslavľ 15 5 2 3 5 32:32 22
10. Atlant Mytišči 15 6 1 2 6 32:35 22
11. Severstaľ Čerepovec 15 4 2 2 7 35:47 18
12. Dinamo Minsk 14 5 0 2 7 29:38 17
13. Víťaz Podolsk 15 5 0 2 8 32:42 17
14. SLOVAN BRATISLAVA 14 2 4 0 8 29:40 14
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies