KHL: Slovan opúšťajú Vondrka s Ružičkom

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:14 • 2 min
KHL: Slovan opúšťajú Vondrka s Ružičkom

BRATISLAVA - Jediný slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s útočníkmi Michalom Vondrkom a Štefanom Ružičkom.

slovakia

left justify in out

K rozviazaniu kontraktov prišlo krátko pred posledným dňom prestupového obdobia po vzájomných dohodách. Informoval o tom oficiálny web Slovana.
      

Vondrka odchádza z Bratislavy do Sparty Praha. V Slovane pôsobil český útočník od sezóny 2012/13, v tej aktuálnej v 45 zápasoch zaznamenal 7 gólov a 12 asistencií. "Boli to dlhé a zložité rokovania, ale som rád, že sa nám ich podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Máme niekoľko dlhodobo zranených útočníkov a Michal pre nás bude veľkou posilou v závere sezóny a najmä v play-off," uviedol pre portál idnes.cz športový manažér "rudých" Patrik Martinec.
      

Prestup do Sparty má pre Vondrku pikantnú príchuť, keďže predtým dlhé roky obliekal dres mestského rivala Slavie. Pod vedením trénera Vladimíra Růžičku tam v roku 2008 získal majstrovský titul. Vo svojej zbierke má aj bronz z MS 2012.
      

Ružička posilnil Slovan vlani v novembri. Stihol odohrať 11 stretnutí s bilanciou 2 góly a rovnaký počet asistencií. Jeho novým klubom by sa mal stať ďalší účastník českej najvyššej súťaže HC Oceláři Třinec.
      

Slovanu aktuálne patrí v tabuľke Západnej konferencie KHL so ziskom 57 bodov posledná štrnásta priečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona